FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2022

Football Museum Bucharest, muzeul dedicat 100% fotbalului în care se vor investi peste 1,6 milioane de euro, va contribui la bugetul local al Bucureștiului și la vizibilitatea internațională a acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Amplasat în inima capitalei, într-o zonă intens circulată de turiști, muzeul fotbalului va oferi vizitatorilor experiențe unice, colecții exclusive de obiecte care au aparținut fotbaliștilor români sau internaționali, dar și întâlniri cu legendele fotbalului.

VIDEO Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost deschis circulației CITEȘTE ȘI VIDEO Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost deschis circulației

Cu câți bani a contribuit la bugetul local EURO 2021?

Mai mult de 20% din industria turismului la nivel global este reprezentată de turismul sportiv și generează peste 7.5 miliarde de dolari în fiecare an. Valoarea industriei a crescut de la 1.4 miliarde de dolari în 2016, la 5.75 de miliarde în 2021. Este unul dintre sectoarele turistice cu cea mai rapidă creștere și este estimat că va accelera creșterea până în 2030.

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

Un studiu al pitchinvation.net aproximează că turiștii care au venit la EURO 2021 au cheltuit în București 3,6 milioane de euro, ceea ce încurajează activitatea unui muzeu permanent dedicat celui mai îndrăgit sport la nivel mondial.

Câți bani generează turismul sportiv în lume?

Piața globală a turismului sportiv a fost evaluată la 1,5 miliarde de euro în 2018 și era de așteptat să crească până la aproape 7 miliarde de euro până în 2023, ceea ce reprezintă o rată medie anuală de creștere de 36%, ceea ce o face piața de turism cu cea mai rapidă creștere.

  • Germania, Franța și Regatul Unit oferă cele mai multe oportunități în Europa, deoarece acestea sunt cele mai mari piețe din UE.
  • Danemarca, Finlanda și Austria oferă piețe mai mici ca dimensiune.

Fotbalul este pe primul loc în topul sporturilor care generează o creștere a numărului de turiști, urmat de Cricket, curse MOTO si turneele de Tennis.

Echipa Football Museum Bucharest este încrezătoare și se așteaptă la peste 200.000 de vizitatori unici într-un an, ceea ce înseamnă generarea veniturilor mai mari pentru comunitatea bucureșteană pe mai multe tronsoane (transport în comun, cazări, restaurante, alte muzee sau centre de interes).

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

Construit într-o zonă efervescentă a capitalei, Football Museum Bucharest va deveni un punct de atracție inedit de la noi din țară. Unicitatea sa va ajuta la dezvoltarea interesului public față de zona centrală a Bucureștiului.

Prețul unui bilet de intrare la muzeu va fi de aproximativ 8 euro, ceea ce este foarte accesibil comparativ cu alte muzee tematice, dedicate 100% fotbalului, din Europa. Copiii și grupurile vor beneficia de reduceri, iar alte discounturi vor fi comunicate, de asemenea, la deschiderea oficială.

Pe lângă spațiile expoziționale, muzeul deține o cafenea, un bistro și o sală de evenimente.

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

private, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor, precum și a celor care caută modalități.

diferite de petrecere a timpului liber în Capitală. Football Museum Bucharest va fi cel mai tare loc de vizionat meciuri. Aici, fanii fotbalului vor putea comenta meciurile favorite alături de actuali și foști fotbaliști, vor face cunoștință cu legendele sportului preferat și vor degusta cele mai deosebite meniuri create chiar de Mircea Dinescu.

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini care aleg să viziteze Bucureștiul o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fanshop, bistro și cafenea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
muzeul fotbalului
buget
bucuresti