Guvernul a majorat valoarea premiilor pentru sportivii medaliați la competiții internaționale

Guvernul a majorat valoarea premiilor pentru sportivii medaliați la competiții internaționale
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2022

Guvernul a majorat cu 50 la sută valoarea premiilor pentru sportivii români medaliați la competiții internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, la finalul ședinței Executivului, că vor fi recompensați și antrenorii acestor sportivi, scrie News.ro.

Facebook închide și Neighborhoods CITEȘTE ȘI Facebook închide și Neighborhoods

”Sportivii români vor beneficia de majorarea cu 50 la sută a premiilor. Este vorba și de sportivi, dar și de colectivele tehnice ale acestora. Este o formă de recunoaștere și de apreciere a performanțelor deosebite. Am văzut cu toții în această vară și probabil că această serie de succese continuă, dată fiind determinarea și forma foarte bună a sportivilor români, astfel încât pentru disciplinele sportive individuale antrenorul, antrenorul național, care a pregătit un singur sportiv premiat sau recompensat, poate primi un premiu sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea celui acordat sportivului. Totodată, antrenorul care a pregătit mai mulți sportivi premiați și recompensați va primi un premiu, sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea cumulată a premiilor, recompensele unitare ale sportivilor pregătiți”, a afirmat Dan Cărbunaru.

El a precizat și cum se va face premierea la disciplinele unde pregătirea este asigurată de mai mulți antrenori.

”Pentru disciplinele sportive individual olimpice sau cele sportive individual neolimpice, din cadrul sporturilor olimpice, la care pregătirea este asigurată de mai mulți antrenori și competiția se desfășoară la mai multe probe, premierea, recompensarea se face astfel: antrenor principal sau antrenorul național poate primi premiul recompensă compus din valoarea cea mai mare a unui premiu cumulată cu valoarea fiecăruia din celelalte premii obținute de sportivii pregătiți. Și antrenorii secunzi vor putea primi un premiu, o recompensă de până la 75 la sută din valoarea premiului obținut de antrenorul principal”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Astfel, un medaliat cu aur la Jocurile Olimpice va primi 105.000 euro, unul cu medalie de argint – 84.000 de euro, iar un sportiv care se va clasa pe locul 3 – 63.000 de euro.

De asemenea, o medalie de aur la campionatele mondiale de seniori este recompensată cu 84.000 de euro, una de argint cu 55.000 de euro, iar un bronz cu 45.000 de euro.

Pentru campionatele europene de seniori premiile sunt următoarele: pentru locul 1 – 55.500 de euro, pentru locul 2 – 33.000 de euro și pentru locul 3 – 22.500 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
premii
competiții internaționale