Manchester United a renunțat la filosofia lui van Gaal pentru misticismul și romantismul lui Mourinho, care devine cel mai bine plătit antrenor din lume

Manchester United a renunțat la filosofia lui van Gaal pentru misticismul și romantismul lui Mourinho, care devine cel mai bine plătit antrenor din lume
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 27 mai 2016

Noul antrenor al lui Manchester United, Jose Mourinho, devine cel mai bine plătit antrenor din lume, alături de rivalul său din trecut (din Spania) dar și din viitorul apropiat (din Manchester), Pep Guardiola, care va câștiga începând din sezonul viitor un salariu similar la Manchester City. Manchester United îi va plăti lui Mourinho un salariu de două ori mai mare decât cel al predecesorului său, Louis van Gaal, care se mulțumea doar cu 7,3 miloane de sterline pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai prost păzit secret fotbalistic al ultimului an a fost de departe numirea lui Jose Mourinho ca antrenor al clubului englez Manchester United, eveniment anunțat vineri dimineață.

Plictisiți de “filosofia” invocată de fiecare dată la conferințele de presă de către fostul manager, Louis van Gaal, materializată doar în cel mai mic număr de goluri înscris de echipa lor într-un sezon de la înființarea Premier League, 49, suporterii celei mai galonate echipe din Anglia vor trebui să se obișnuiască cu “misticismul și romantismul” portughezului, care nici el nu se remarcă printr-o tactică mult mai ofensivă.

"Este o onoare să o antrenezi pe Manchester United. Este un club cunoscut și admirat în întreaga lume, încunjurat de un misticism și de un romantism pe care nu le mai găsești la niciun alt club”, a fost prima declarație a tehnicianului portughez în calitate manager al clubului englez.

Cum mai nou fotbalul este un business, chiar și “misticii și romanticii” din Manchester trebuie să plătească. Și nu puțin, 15 milioane de sterline pe an (inclusiv bonusuri de performanță), potrivit contractului de 3 ani, cu o opțiune de prelungire pentru încă un an, semnat de portughez.

Manchester United a renunțat la filosofia lui van Gaal pentru misticismul și romantismul lui Mourinho, care devine cel mai bine plătit antrenor din lume

Cel mai bun și, totdată, scump antrenor al momentului

Acesta este prețul obținerii semnăturii “celui mai bun antrenor al momentului”, cum a fost prezentat de președintele executiv al clubului, Ed Woodward.

Cifrele par a-i da dreptate acestuia, Jose Mourinho câștigând nu mai puțin de 22 de trofee cu echipele pe care le-a antrenat până în prezent (Benfica Lisabona, Uniao Leiria, FC Porto, Chelsea Londra, Internazionale Milano, Real Madrid), dintre care 3 titluri de campion al Angliei și 2 Ligi ale Campionilor. În plus a câștigat trofee (cupe și campionate) în toate țările în care a activat (Portugalia, Anglia, Italia și Spania).

Mourihno va câștiga de două ori mai mult decât van Gaal

Salariul lui Mourinho va fi mai mare decât al oricărui fotbalist pe care-l va antrena la Manchester United, chiar și decât cel al lui Wayne Rooney, care câștigă 13,5 milioane de lire sterline pe sezon.

Mourinho devine cel mai bine plătit antrenor din lume, alături de rivalul său din trecut (din Spania) dar și din viitorul apropiat (din Manchester), Pep Guardiola, care va câștiga începând din sezonul viitor un salariu similar la Manchester City.

Manchester United îi va plăti lui Mourinho un salariu de două ori mai mare decât cel al predecesorului său, Louis van Gaal, care se mulțumea doar cu 7,3 miloane de sterline pe an.

Jaguar vs Chevrolet, Hubolt vs Bulova

Anunțul instalării portughezului pe banca tehnică a celor de la Manchester United a fost întârziat câteva zile din cauza unor probleme legate de mai multe contracte de sponsorizare semnate de acesta.

Astfel, în 2014, Mourinho a semnat mai multe contracte de sponsorizare cu producătorul de mașini de lux Jaguar, cu fabricantul de ceasuri elvețiene Hublot și cu Paradise Co, un operator coreean de cazinouri.

Problema a apărut ca urmare a faptului că clubul englez avea la rândul său semnate un contract de sponsorizare cu gigantul auto american Chevrolet (contract pe 7 ani în valoare de 357 milioane de lire sterline), un parteneriat cu rivalul celor de Hubolt, producătorul de ceasuri Bulova, și un contract comercial cu Donaco International, un operator de cazinouri care activează în Coreea de Sud și alte state asiatice.

Aceasta este motivul în care în negocierile contractuale dintre Mourinho și Manchester United, care s-au desfășurat zilele trecute, au fost implicați mai mulți actori, inclusiv companiile cu care cele două părți au semnate contracte.

Chelsea a înregistrat mărcile cu numele și semnătura portughezului

Un alt impediment a fost cel al mărcii “Jose Mourinho”, care a fost înregistrată în aprilie 2006, pentru o perioadă de 20 de ani, de Chelsea Londra, club al cărui antrenor era la acea perioadă portughezul. În plus, în iulie 2009, Chelsea a mai înregistrat o marcă cu semnătura acestuia la Biroul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene. Dacă pe cei de la Real Madrid sau de la Internationale Milano, foști angajatori ai portughezului, nu i-a deranjat faptul că Chelsea deține marca numelui și semnăturii portughezului, se pare însă că, realizând potențialul comercial al imaginii acestuia, pe cei de Manchester United i-au interesat și aceste două amănunte.

viewscnt
Afla mai multe despre
manchester united
jose mourinho
van gaal
guardiola
top antrenori