Ernst & Young alocă 2,5 miliarde de dolari pentru a finanța o preluare a diviziei sale de consultanță în urma separării planificate de activitatea de audit a companiei Big Four, în timp ce avansează cu pregătirile pentru spin-off-ul istoric

Ernst & Young alocă 2,5 miliarde de dolari pentru a finanța o preluare a diviziei sale de consultanță în urma separării planificate de activitatea de audit a companiei Big Four, în timp ce avansează cu pregătirile pentru spin-off-ul istoric
scris 8 ian 2023

EY alocă 2,5 miliarde de dolari pentru a finanța o preluare a diviziei sale de consultanță în urma separării planificate de activitatea de audit a companiei Big Four, în timp ce avansează cu pregătirile pentru spin-off-ul istoric.

De asemenea, conducerea a alocat un buget de până la 400 de milioane de dolari pentru a investi în construirea unui nou brand pentru afacerea de consultanță, care nu va mai folosi numele EY după despărțire, conform FT, citat de news24.

PDF-urile inteligente ale ANAF nu vor mai putea fi utilizate pe sistemele de operare Windows 7 și Windows 8/8.1 CITEȘTE ȘI PDF-urile inteligente ale ANAF nu vor mai putea fi utilizate pe sistemele de operare Windows 7 și Windows 8/8.1

Liderii globali ai EY încearcă să-i convingă pe cei 13.000 de parteneri din întreaga lume că întreprinderile de consultanță și audit rămase pot crește mai repede separat, eliberate de regulile de conflict de interese care limitează firmele de contabilitate să consilieze companiile pe care le controlează.

Separarea de activitatea de audit ar face achizițiile mai atractive pentru brațul de consultanță divizat, deoarece nu ar mai trebui să perturbe relațiile cu clienții achiziționării care sunt auditați de EY, a declarat Andy Baldwin, managing partner global la EY pentru serviciul clienți.

Anterior a fost anunțat că Ernst & Young (EY) are în vedere listarea publică sau vânzarea parțială a afacerii sale globale de consultanță, în cea mai radicală transformare a unei firme de contabilitate ”Big Four” din ultimele două decenii.

Vânzarea sau listarea de acțiuni ale EY, care are 312.000 de angajați în 150 de țări, inclusiv în România, ar deschide perspectiva unor câștiguri extraordinare pentru conducerea companiei, amintind de listările Goldman Sachs în 1999 și Accenture în 2001.

PROFIT NEWS TV Președintele ANAF, anunț către firme - De luna aceasta aducem TVA de restituit la zi! Rambursare record CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Președintele ANAF, anunț către firme - De luna aceasta aducem TVA de restituit la zi! Rambursare record

EY și celelalte companii de consultanță și contabilitate ”Big Four” care domină industria la nivel global - Deloitte, KPMG și PwC - au fost criticate pentru lipsa de independență în activitatea de audit a companiilor, având în vedere veniturile obținute și din activitățile de consultanță fiscală sau de afaceri acordate acelorași companii.

Afacerea de consultanță a EY a generat în 2021 venituri de 26 de miliarde de dolari, implicând 166.000 de angajați.

Activitatea de audit a EY, care a generat venituri de 14 miliarde de dolari, este de așteptat să rămână în parteneriat după despărțirea celor două activități. Unii consilieri ar trece la partea de audit pentru a-și sprijini activitatea în domenii precum fiscalitatea, au spus sursele menționate.

Noua firmă de consultanță ar avea opțiunea de a se constitui în societate pe acțiuni, ceea ce i-ar permite să accepte finanțare externă printr-o vânzare sau listare la bursă.

Noile investiții ar putea ajuta să stimuleze dezvoltarea companiei și să concureze cu alte mari firme de consultanță precum Accenture, care a raportat venituri de 51 de miliarde de dolari anul trecut și este evaluată la aproximativ 200 de miliarde de dolari la bursa din New York.

O separare a celor două activități ar permite afacerii de consultanță a EY sp obțin contracte de la companiile auditate de cealaltă structură, deschizând o serie de potențiali noi clienți în prezent inaccesibili în virtutea conflictului de interese.

Implementarea unui acord global de taxare a companiilor din sectorul digital ar putea dura cu un an mai mult CITEȘTE ȘI Implementarea unui acord global de taxare a companiilor din sectorul digital ar putea dura cu un an mai mult

JPMorgan și Goldman Sachs sunt băncile ce ar superviza acest proces, care ar putea dura destul de mult.  

Vânzarea unei părți din afacere către acționari externi ar fi o soluție radicală. Un partener senior al unei alte firme a arătat că vânzarea unor părți din afacere și predarea profitului extraordinar către parteneri ar schimba semnificativ structura existentă, în care ”intri gol și pleci gol”, capitalul companiei fiind păstrat pentru generația următoare.

Printre primele ținte ale unui impozit progresiv - salariații din sectorul bugetar. Scapă unele salarii de 9.000 de lei? CITEȘTE ȘI Printre primele ținte ale unui impozit progresiv - salariații din sectorul bugetar. Scapă unele salarii de 9.000 de lei?

Cele patru mari companii din domeniul consultanței și contabiității (Big Four) sunt structurate ca rețele de companii membre naționale, distincte din punct de vedere juridic, care plătesc o taxă în fiecare an pentru partajarea mărcii, sistemelor și tehnologiei. Această structură le-a împiedicat să accepte investiții externe și a făcut dificilă implementarea unor restructurări radicale, care necesită un consens larg în întreaga companie.

EY este văzută de mulți experți ca fiind cea mai bine plasată printre cei patru mari pentru a trece prin schimbări internaționale semnificative, deoarece șefii săi la nivel mondial exercită o influență mai mare prin comparație cu concurenții săi, unde partenerii de bază au mai multă putere.

viewscnt
Afla mai multe despre
ernst & young
ey
listare
bursa
vanzare
consultanta