Ministrul Sportului, despre rezultatele olimpice ale României: M-am întors frustrat de faptul că sportivii și copiii noștri nu au aceleași șanse, deși ar putea să aibă aceleași rezultate

Ministrul Sportului, despre rezultatele olimpice ale României: M-am întors frustrat de faptul că sportivii și copiii noștri nu au aceleași șanse, deși ar putea să aibă aceleași rezultate
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2022

Ministrul Sportului, Eduard Novak, consideră că rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Beijing au fost pe măsura condițiilor de pregătire pe care le-au avut, dar și a strategiei de până acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Nu știu dacă am fost primul ministru al sportului care a participat vreodată la Jocurile Olimpice de iarnă, însă am considerat că este foarte important să fiu prezent acolo.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Înainte de toate, aș dori să felicit sportivii care au concurat și au reprezentat cu cinste țara. Rezultatele au fost pe măsura condițiilor de pregătire pe care le-au avut, dar și a strategiei de până acum.

Am tras însă câteva concluzii importante.

1. Țările care au reușit să câștige medalii au avut o strategie pentru acele sporturi, în ceea ce privește infrastructura, dar și dezvoltarea sportului.

2. Unele țări au țintit doar sporturile unde se pot câștiga multe medalii: patinaj viteză, bob și sanie, schi fond, biatlon.

3. Nivelul de profesionalism al staff-ului sportivilor a fost la cele mai înalte cote.

4. Cifrele vorbesc. Exemplul cel mai relevant este China, care a devenit o forță și în sporturile de iarna.

Ca o concluzie, m-am întors frustrat de faptul că sportivii și copiii noștri nu au aceleași șanse, deși ar putea să aibă aceleași rezultate.

Dacă în următorii 4 ani reușim investiții în infrastructură și antrenori, cu siguranță în următorii 10-20 de ani vom avea și rezultate semnificative”, a anunțat Novak, scrie G4Media.ro

Delegația României a avut 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar cel mai bun rezultat a fost locul 9 ocupat în proba de sanie – ștafetă echipe, cu Raluca Nicoleta Strămăturaru, Valentin Crețu, Vasile Marian Gîtlan și Darius Lucian Șerban.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul sportului
jo iarna