Pierderi record în sezonul 2019-2020 pentru cluburile din prima ligă italiană de fotbal

Pierderi record în sezonul 2019-2020 pentru cluburile din prima ligă italiană de fotbal
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2020

Sezonul 2019-2020, marcat de întreruperea competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus, a antrenat o pierdere record de 770 milioane euro pentru cele 20 de cluburi din prima ligă italiană de fotbal, Serie A, conform unei estimări publicate duminică de cotidianul Gazzetta dello Sport, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această cifră, încă oficială, va constitui cel mai mare deficit cumulat al primei divizii italiene, după precedentul din sezonul 2002-2003 (pierderi de 536 milioane euro), conform calculelor cotidianului sportiv milanez, scrie Agerpres.

Primii posesori de iPhone 12 mini se plâng deja de o problemă tehnică CITEȘTE ȘI Primii posesori de iPhone 12 mini se plâng deja de o problemă tehnică

Mai multe cluburi italiene au oficializat deja în ultimele săptămâni pierderi majore. O situație contabilă dificilă accentuată de pandemia de coronavirus, care a antrenat o suspendare a competițiilor naționale și europene și a generat efecte financiare în termeni de încasări televizate în special.

Juventus Torino a anunțat un deficit de 89,7 milioane euro pentru exercițiul financiar încheiat pe 30 iunie 2020, respectiv al treilea an consecutiv pe minus. AC Milan, la rândul său, a înregistrat o gaură în buget de 195 milioane euro, la fel ca AS Roma, cu peste 200 milioane euro.

La finele lunii noiembrie, Inter Milano va anunța un deficit de aproximativ 100 milioane pentru 2019-2020.

Gazzetta dello sport a stabilit o cifră globală de 770 milioane euro, bazându-se pe analiza conturilor deja publicate și pe informațiile financiare oficiale obținute de la alte cluburi.

Pandemia de coronavirus a accentuat dificultățile economice din Serie A, care afișa deja pierderi cumulate de aproape 300 milioane euro pentru sezonul 2018-19. Cluburile au obținut recent un nou termen, până pe 1 decembrie, pentru a regla restanțele salariale datând pentru unele cluburi din iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
serie a
fotbal