Premii dublate pentru sportivii clasați pe locurile I-VI la JO de la Tokyo. Sume între 28.000-140.000 euro

Premii dublate pentru sportivii clasați pe locurile I-VI la JO de la Tokyo. Sume între 28.000-140.000 euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2021

Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) a anunțat că la inițiativa sa, Guvernul României a aprobat majorarea cu 100% a premiilor pentru sportivii clasați pe locurile I-VI la JO de la Tokyo. De aceeași măsură vor beneficia și sportivii tricolori care vor participa la Jocurile Paralimpice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vești foarte bune pentru sport, ca urmare a aprobării de către Guvernul României a Proiectului de Hotărâre a Guvernului inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului, în urma rezultatelor obținute de România la Tokyo 2020. Acest proiect vine în completarea art. 25 alin. (1) din Normele financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007, cu modificările și completările ulterioare. Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, respectiv Ministerul Tineretului și Sportului, vor putea acorda, în limita bugetului aprobat, cuantumuri majorate cu 100% ale premiilor pentru sportivii care au obținut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Tokyo, prin clasarea pe locurile I-VI”, a anunțat MTS.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Ministrul TS, Eduard Novak, component al delegației României la Jocurile Paralimpice, a declarat: ”Este o mare reușită aprobarea acestui act normativ și mă bucur că am avut sprijinul colegilor și partenerilor din coaliție. Este o dovadă că Guvernul României înțelege și respectă importanța sportului și a performanței sportive, că apreciază și recompensează munca și eforturile care stau în spatele acestor rezultate. (...) Rămânem împreună în aceste demersuri și vom continua să căutăm soluții pentru ca sportul și sportivii să se simtă apreciați și să aibă condiții cât mai bune de pregătire”, scrie News.ro.

Cuantumul noilor premii pentru sportivii clasați pe locurile I-VI este: locul I – 140.000 euro (față de 70.000 euro), II - 112.000 euro (față de 56.000 euro); III – 84.000 euro (față de 42.000 euro); IV – 56.000 euro (față de 28.000 euro); V – 42.000 euro (față de 21.000 euro) șilocul VI – 28.000 euro (față de 14.000 euro).

La JO de la Tokyo, România a încheiat în clasamentul general pe medalii pe locul 46, după rezultatele obținute de Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalie de aur la dublu vâsle, respectiv trei medalii de argint obținute de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari și cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Locurile IV-VI au fost ocupate de următoriii sportivi:

Locul 4  - Înot, 200 m liber  David Popovici

Locul 5 – Box, 57 kg Maria Claudia Nechita; Kaiac-canoe, C2 - 1000 m Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi; Tenis de masă, dublu mixt Ovidiu George Ionescu, Bernadette Cynthia Szocs; Tenis de masă, echipe Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara, Bernadette Cynthia Szocs

Locul 6 – Atletism, aruncarea ciocanului Bianca Florentina Ghelber; Canotaj, dublu vasle ctg. ușoară (L2x) Gianina Elena Beleagă, Ionela Livia Cozmiuc; Canotaj, opt rame cu carmaci (8+) Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Georgiana Dedu, Daniela Druncea, Maria Magdalena Rusu , Denisa Tîlvescu , Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu.

Jocurile Paralimpice se vor desfășura tot la Tokyo, între 24 august - 5 septembrie, iar România participă cu o delegație formată din 15 persoane, din care opt sunt sportivi. Ministrul TS, Eduard Novak, va participa în probele de ciclism rutier și de pistă.

MTS a mai precizat că unul din obiectivele prioritare pentru sportul olimpic și paralimpic românesc este revenirea în elita mondială, cu o clasare generală a României în Top 10 la ediția JO din 2032.

viewscnt
Afla mai multe despre
jo de la tokyo
premii