Presa maghiară și marea uimire - România nu are bazine, dar are un „extraterestru”

Presa maghiară și marea uimire - România nu are bazine, dar are un „extraterestru”

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2022

David Popovici a cucerit 10 medalii de aur în ultimele luni, atrăgând atenția lumii prin rezultatele sale incredibile. Presa maghiară încearcă să descifreze cum a ajuns românul să domine natația mondială, în condițiile în care infrastructura de natație a României lasă mult de dorit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai recent, la CM Natație Juniori de la Lima (Peru), David Popovici a bifat medalia de aur la 100 și 200 m liber, tot aur la ștafetă masculină 4x100m liber și argintul la ștafetă mixtă 4x100m liber, scrie Hotnews.ro.

VIDEO David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 100 metri liber la Campionatele Mondiale de Natație pentru juniori CITEȘTE ȘI VIDEO David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 100 metri liber la Campionatele Mondiale de Natație pentru juniori

Presa din Ungaria, contrariată de rezultatele lui David Popovici, în ciuda infrastructurii de natație din România

Nemzeti Sport i-a dedicat un întreg articol „enigmei” David Popovici, maghiarii neînțelegând de unde a apărut „puștiul minune”.

„Extraterestrul din bazin. Este direct, uneori poate părea chiar arogant. Încrederea lui te lasă fără cuvinte.

Ceva trebuie decriptat însă. David reprezintă esența natației, dar provine dintr-o țară în care bazinele de înot profesioniste pot fi numărate pe degetele de la o mână" - Nemzeti Sport.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

viewscnt
Afla mai multe despre
david popovici
bazine
romania