România, creditată cu 10 medalii a Jocurile Olimpice de la Paris

România, creditată cu 10 medalii a Jocurile Olimpice de la Paris
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Delegația României la Jocurile Olimpice de vară de la Paris (26 iulie-11 august) este creditată cu câștigarea a zece medalii, dintre care două de aur, trei de argint și cinci de bronz, conform unul clasamentul virtual publicat de compania de cercetare Nielsen Gracenote, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România se clasează pe locul 25 în ierarhia virtuală după numărul total de medalii, scrie Agerpres.

Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziționate CITEȘTE ȘI Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziționate

Acest bilanț ar fi cel mai bun al României de la ultimele cinci ediții ale JO de vară, după ce la Beijing 2008 tricolorii au obținut nouă medalii (4-1-4), la Londra 2012 au luat șapte (2-4-1), la Rio 2016 au cucerit patru (1-1-2), iar la Tokyo 2020 tot patru (1-3-0).

La JO de la Atena, în 2004, România a totalizat 19 medalii (8-5-6).

Conform clasamentului Gracenote, delegația Statelor Unite va domina Jocurile de la Paris, cu o proiecție de 123 de medalii (39-37-47), mai multe decât la Tokyo (113), urmată de China (89) și Marea Britanie (66). Țara gazdă, Franța, va avea un total mai mare decât la Tokyo, cu 55 de medalii, și o creștere de la 18 la 22 la medaliile de aur. Într-o ierarhie previzionată pentru medaliile de aur, Franța se află pe trei, după SUA și China (35).

Dacă Rusia și Belarus vor lipsi din clasamentul pe medalii, în schimb Ucraina este creditată cu câștigarea a 13 medalii, dintre care trei de aur.

Clasamentul virtual pe medalii alcătuit de Gracenote este un model statistic bazat pe rezultatele individuale și pe echipe de la Jocurile Olimpice anterioare, Campionatele Mondiale și Cupele Mondiale pentru a previziona cei mai probabili câștigători de medalii din fiecare țară.

România a calificat până acum 80 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte și haltere.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocurile olimpice de la paris
medalii
romania