ULTIMA ORĂ Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat

ULTIMA ORĂ Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2024

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv, substanță care, în opinia ei, a dus la suspendarea sa pe patru ani pentru dopaj. Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, medicament folosit adesea de persoanele cu anemie, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Roxadustat, care se află pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Antidoping, poate crește hemoglobina și producția de celule roșii din sânge, sporind rezistența.

FOTO Șervețelul pe care Messi l-a semnat la 13 ani pentru a se alătura Barcelonei, scos la licitație. Prețul de pornire va fi de sute de mii de lire sterline CITEȘTE ȘI FOTO Șervețelul pe care Messi l-a semnat la 13 ani pentru a se alătura Barcelonei, scos la licitație. Prețul de pornire va fi de sute de mii de lire sterline

Halep, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 și că Keto MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvăluit pe etichetă.

Dubla campioană de grand slam a declarat că nu a folosit niciodată substanțe interzise și că neglijența Quantum și afirmațiile false că suplimentul său era legal i-au afectat cariera și i-au provocat umilință, arată news.ro.

Halep cere, de asemenea, daune punitive. Ea a intentat procesul la un tribunal din New York, în Manhattan.

FOTO Nicușor Dan a dus la patinoarul Flamaropol antreprenori interesați să-l refacă CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan a dus la patinoarul Flamaropol antreprenori interesați să-l refacă

Quantum, cu sediul în Scarborough, Ontario, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii pentru Reuters.

Fondatorul său a declarat în octombrie pentru ziarul canadian The Globe and Mail că Halep caută un țap ispășitor și că firma sa a fost transformată în "țapul ispășitor".

Halep contestă suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de un tribunal al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis.

Deși a fost de acord că Halep nu a știut că suplimentul ar fi putut conține Roxadustat, tribunalul a declarat că această contaminare nu ar fi putut explica cantitatea de medicament găsită în proba sa de urină din 29 august 2022.

ANUNȚ - VIDEO&FOTO Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov CITEȘTE ȘI ANUNȚ - VIDEO&FOTO Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov

La Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne au avut loc săptămâna trecută audierile în cazul Halep.

"Cred cu adevărat că adevărul va ieși la iveală și că ziua în care voi fi pe teren va fi în curând", a declarat Halep reporterilor.

Fost mare jucător de fotbal din \ CITEȘTE ȘI Fost mare jucător de fotbal din "Generația de Aur" intră în politică

Halep a câștigat Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019.

Simona Halep a declarat recent, într-un interviu pentru Euronews, că dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv va menține decizia de suspendare a sa pe patru ani aceasta va însemna sfârșitul carierei sale.

”Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal.”, a spus Halep.

FOTO Mesaj inedit de protest pe panourile electronice de pe Autostrada A0 Sud: „Nu plătește facturile!” CITEȘTE ȘI FOTO Mesaj inedit de protest pe panourile electronice de pe Autostrada A0 Sud: „Nu plătește facturile!”

Ea și-ar fi dorit ca Patrick Mouratoglou să iasă mai devreme public pentru a-și asuma răspunderea pentru suplimentul contaminat: ”Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez (...) Încrederea mea este acum un pic zdruncinată.”

viewscnt
Afla mai multe despre
simona halep
tenis