VIDEO Primăria Timișoara va construi un stadion nou

VIDEO Primăria Timișoara va construi un stadion nou
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Viceprimarul municipiului Timișoara, Cosmin Tabără (PNL), a anunțat că documentația pentru viitorul stadion de la Timișoara este gata și a fost emisă și Autorizația de Construcție. Lucrările la arena care va avea peste 10.000 de locuri costă 115 milioane de lei, bani din bugetul local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stadionul, pentru care planurile au fost făcute încă din vremea fostei administrații, se va numi ”Arena Eroii Timișoarei”, scrie News.ro.

VIDEO ANUNȚ - Regulă dură introdusă în fotbalul românesc CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Regulă dură introdusă în fotbalul românesc

Acesta va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și va avea 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă arenă va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

”O veste minunată: Stadionul Lego are autorizație! De astăzi, proiectul Stadionului Lego, încă îl numesc așa deoarece e cunoscut obiectivul sub această denumire, dar în viitor denumirea va fi de „Eroii Timișoarei”, putem spune că este autorizat pentru a fi construit! Autorizația este semnată și urmează să facem procedurile pentru a da ordinul de începere a lucrărilor. Am pornit la drum în administrație cu gândul că, atât timp cât voi fi în Primărie, voi face totul pentru a lăsă ceva în urmă, ceva ce, deocamdată, lipsește unei Timișoare moderne. Mulți au promis, dar eu m-am zbătut să se și întâmple. Din prima zi am spus că voi lua proiectul stadionului „lego” în mâini și îl voi duce la final! Nu a fost ușor să conving pe toată lumea despre necesitatea lui, despre obligația noastră de a construi infrastructură sportivă și nu numai. Acest stadion va fi dedicat Timișoarei, tineretului, sportului”, a anunțat, vineri, viceprimarul Cosmin Tabără pe Facebook.

Viceprimarul a ținut să mulțumească fostului primar, Nicolae Robu de la care a preluat studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv.

”Surprins, am constatat că aproape nimeni nu credea în el, dar, încetul cu încetul, am reușit să îi conving și pe cei mai sceptici. Mi s-a spus de multe ori: «nu se poate face», «renunță la proiect», «este irealizabil». Nu există «nu se poate» atunci cănd iți dorești ceva! Și, trebuie să recunosc, se cuvine să mulțumesc celor de la care am preluat Studiul de Fezabilitate al stadionului de la vechea administrație PNL, adică fostul primar Nicolae Robu”, a mai scris viceprimarul Cosmin Tabără.

MedLife bifează o nouă achiziție, prin Anima CITEȘTE ȘI MedLife bifează o nouă achiziție, prin Anima

Noua construcție va avea fundația din beton și structura metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (Internațional Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiții oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Din momentul în care Primăria Timișoara va da ordinul de începere a lucrărilor, stadionul ar trebui să fie gata în 2 ani și 3 luni. Costă 115 milioane lei, bani de la bugetul local.

viewscnt
Afla mai multe despre
stadion
timișoara