FOTO Șervețelul pe care Messi l-a semnat la 13 ani pentru a se alătura Barcelonei, scos la licitație. Prețul de pornire va fi de sute de mii de lire sterline

FOTO Șervețelul pe care Messi l-a semnat la 13 ani pentru a se alătura Barcelonei, scos la licitație. Prețul de pornire va fi de sute de mii de lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024

Șervețelul pe care Lionel Messi a semnat primul său contract cu FC Barcelona, la vârsta de 13 ani, va fi scos la licitație în luna martie cu un preț de pornire de 300.000 de lire sterline (381.000 de dolari), a anunțat miercuri casa de licitații britanică Bonhams, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șervețelul a fost semnat în decembrie 2000, când Carles Rexach, pe atunci director sportiv al Barcelonei, s-a înțeles cu Jorge Messi, tatăl lui Messi, și cu agentul Horacio Gaggioli pentru a-l recruta pe adolescentul argentinian care a devenit cel mai bun marcator all-time al clubului, aarată news.ro.

Fiul lui Adrian Păunescu a dat în judecată FC Rapid pentru utilizarea versurilor imnului în scopuri comerciale. Cum a reacționat clubul CITEȘTE ȘI Fiul lui Adrian Păunescu a dat în judecată FC Rapid pentru utilizarea versurilor imnului în scopuri comerciale. Cum a reacționat clubul

Momentul crucial în istoria fotbalului s-a petrecut după ce Rexach l-a invitat pe Messi senior să ia masa de prânz ca urmare a îngrijorării acestuia față de lipsa de reacție în urma primelor încercări ale fiului său la clubul spaniol.

"La Barcelona, la 14 decembrie 2000 și în prezența domnilor Minguella și Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord, pe răspunderea sa și indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiția să respectăm sumele convenite", este scris pe șervețelul de la clubul de tenis Pompeia.

Fost mare jucător de fotbal din \ CITEȘTE ȘI Fost mare jucător de fotbal din "Generația de Aur" intră în politică

Acordul, ratificat de președintele de atunci al clubului, Joan Gaspart, a fost semnat oficial în aceeași seară, iar o lună mai târziu, Barcelona a finalizat semnarea lui Messi, care și-a început perioada de 20 de ani la clubul catalan.

Câștigătorul de opt ori al Balonului de Aur a ajutat Barca să câștige 35 de trofee, având un număr record de 782 de apariții și marcând 674 de goluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lionel messi
miami