Microsoft închide Mixer, după ce a plătit zeci de milioane de dolari pentru a aduce streameri de pe alte platforme

Microsoft închide Mixer, după ce a plătit zeci de milioane de dolari pentru a aduce streameri de pe alte platforme
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iun 2020

Mixer, serviciul prin care Microsoft vroia să se bată cu Twitch, YouTube și Facebook Gaming, va fi închis într-o mutare strategică prin care Microsoft își recunoaște eșecul, dar în același timp îl folosește pentru a-și dezvolta alt serviciu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a anunțat că va închide Mixer, propriul serviciu de video streaming pentru jocuri, pe 22 iulie. Peste doar o lună, Mixer nu va mai exista pe această piață.

Microsoft a încercat din greu să aducă Mixer la nivelul concurenței, investind sume mari de bani pentru promovarea serviciului și pentru atragerea vedetelor. Doar pentru aducerea lui Ninja de la Twitch, Microsoft a plătit undeva între 20 și 30 de milioane de dolari.

Google închide încă un serviciu CITEȘTE ȘI Google închide încă un serviciu

Închiderea Mixer, dincolo de eșecul evident, este și o mutare strategică din partea gigantului american. De astăzi, partenerii și streamerii Mixer vor fi mutați pe Facebook Gaming, în urma unei înțelegeri între cele două companii, în urma căreia site-urile și aplicațiile Mixer vor redirecționa utilizatorii către serviciul celor de la Facebook.

Prin această înțelegere, Microsoft încearcă să obțină susținerea serviciului de streaming pentru jocuri xCloud.

xCloud va fi nu doar vizibil în paginile din Facebook Gaming, ci va putea fi și accesat de acolo. Utilizatorii care urmăresc transmisiunile video din Facebook Gaming vor putea intra de acolo direct pe xCloud să joace jocurile respective.

În urma închiderii Mixer, Ninja și alți streameri, care au fost aduși cu zeci de milioane de dolari, sunt liberi să revină pe Twitch sau să se mute pe alte platforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
facebook
streaming
video