Microsoft anunță lansarea xCloud pe Android

Microsoft anunță lansarea xCloud pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 aug 2020

Viitorul serviciu de streaming pentru jocuri al celor de la Microsoft va fi disponibil pe dispozitivele cu Android la începutul toamnei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a anunțat că xCloud, serviciul de streaming pentru jocuri, care va concura cu Stadia al celor de la Google și altele, va fi disponibil din 15 septembrie pe device-urile care care au la bază Android.

Din 15 septembrie, xCloud va putea fi folosit pe Android în 22 de țări. România nu se află, din păcate, pe această listă.

FOTO WhatsApp introduce o lupă, încearcând să combată informațiile false cu o funcție de căutare CITEȘTE ȘI FOTO WhatsApp introduce o lupă, încearcând să combată informațiile false cu o funcție de căutare

Utilizatorii de iPhone și iPad vor mai avea de așteptat. Microsoft spune că lansarea serviciului pe iOS și iPadOS este îngreunată de politicile stabilite de Apple, care are propriile interese și servicii în zona de gaming.

xCloud, cum sugerează și numele, este un serviciu legat de Xbox și este văzut de Microsoft ca o facilitate de “cloud gaming” pentru utilizatorii consolei.

Serviciul de streaming va fi inclus în abonamentul Xbox Game Pass Ultimate, care costă 15 dolari pe lună și oferă acces pe bază de subscripție la un întreg catalog de jocuri.

Microsoft colaborează cu o serie parteneri, precum Razer, PowerA și 8BitDo, pentru crearea unor accesorii speciale pentru xCloud, care să completeze experiența de gaming pe device-urile mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xcloud
xbox
jocuri