Săptămâna Minţilor Creative

Un fost ministru din Guvernul Cioloș și-a deschis un business prin care sprijină mediul privat, firme și ONG-uri să elaboreze propuneri de politici publice

Un fost ministru din Guvernul Cioloș și-a deschis un business prin care sprijină mediul privat, firme și ONG-uri să elaboreze propuneri de politici publice

15 mai 2017

Violeta Alexandru, fost ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic în Guvernul Cioloș, și-a înființat o firmă de consultanță în domeniul politicilor publice, prin care își propune să conecteze într-un mod natural capacitatea mediului de afaceri de a influența transparent politicile publice ce vin din rândul comunității.

 • Omul care l-a servit pe George W. Bush cu homari și caviar îi servește acum pe familiștii bucureșteni cu lapte de capră
  Omul care l-a servit pe George W. Bush cu homari și caviar îi servește acum pe familiștii bucureșteni cu lapte de capră
  8 mai 2017

  Informaticianul Ștefan Micu a decis să vândă lapte de capră cu livrare la domiciliu trecând mai întâi pe la hotelul Marriott, unde le ducea în camere bogaților care veneau în București caviar cu șampanie, după care a fost chelner pentru președinții mai multor state NATO, printre care și George W. Bush.

 • O absolventă de Automatică a abandonat IT-ul și vrea să facă bani din scrisul artistic cu mătura și pămătuful
  O absolventă de Automatică a abandonat IT-ul și vrea să facă bani din scrisul artistic cu mătura și pămătuful
  4 mai 2017

  A absolvit facultatea de Automatică după ce, anterior, făcuse un liceu de informatică, ceea ce i-ar fi dat toate șansele în 1996 să-și găsească un loc de muncă bine plătit în țară sau oriunde în străinătate. A preferat să rămână în țară și să creeze corpuri de iluminat din hârtie de orez, iar acum vrea să facă un business din scrisul de mână, după ce l-a ridicat la rang de artă.

 • Ați văzut corporatiști relaxați? E posibil să fi dansat aseară
  Ați văzut corporatiști relaxați? E posibil să fi dansat aseară
  28 apr 2017

  Ca să se relaxeze după serviciu, din ce în ce mai mulți corporatiști, ale căror zile de lucru seamănă perfect una cu cealaltă, intră în studiourile de dans, își dau jos cravatele și pentru o oră și jumătate uită de target-uri și de șefi. Marius și Ana, un cuplu de dansatori, și-au deschis de un an un studio de dans contemporan, unde angajații multinaționalelor se mișcă pe ritmuri afro și latino.

 • Pariul Papurr Project: Decupatul hârtiei, mai profitabil decât IT-ul
  Pariul Papurr Project: Decupatul hârtiei, mai profitabil decât IT-ul
  26 apr 2017

  Într-o perioadă în care mulți tineri visează să lucreze într-o firmă de IT, Ioana Știrbu a renunțat, la doar 20 și ceva de ani, la un astfel de job ca să-și facă timp pentru pasiunea ei: papetăria creativă și decorațiunile din hârtie. Acum nu mai face față comenzilor și vrea să-și extindă atelierul și angajeze colaboratori.

 • Cât valorează creativitatea: Românii transformă ideile în bani la viteza de 1 milion de euro pe oră
  Cât valorează creativitatea: Românii transformă ideile în bani la viteza de 1 milion de euro pe oră
  24 apr 2017

  Creativitatea este businessul cu cea mai rapidă creștere din lume. Un ritm cu care România nu doar că ține pasul, dar o ia consistent înaintea unor state europene, în ciuda numeroaselor dificultăți cu care antreprenorii se confruntă în industriile culturale și creative.