Datoriile personale copleșesc un număr din ce în ce mai mare de japonezi, pe măsură ce ratele dobânzilor mai mari și creșterea costului vieții sunt tot mai împovărătoare, potrivit The Japan Times, citat de G4Media.ro.
Modernizarea drumurilor existente între Galați și Hanu Conachi – DN 2B și DN 25, din județul Galați, în lungime de 40 km, va costa 1,85 miliarde lei, investiția fiind de trei ani, arată un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții ”Modernizare drumuri existente între Galați și Hanu Conachi – DN 2B și DN 25”, județul Galați, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor și citat de News.ro.
După inflație vine deflația. Ca și în deceniul precedent, teama de stagnare într-un context de rate ale dobânzii zero relansează ideea că cererea ar trebui stimulată prin oferirea de bani direct cetățenilor din zona euro, potrivit BFM TV, citat de G4Media.ro.
Creșterea masivă a prețurilor automobilelor este principala cauză a scăderii vânzărilor auto în Europa, potrivit unei analize pe baza evaluării prețurilor și vânzărilor din ultimii cinci ani, pe cele mai importante mărci din piață. Din acest motiv, industria auto ar putea fi tot mai afectată, dacă nu găsește o soluție pentru reducerea prețurilor.
Sute de persoane au venit pe pârtiile de schi ale stațiunii Sinaia.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică după-amiază, în urma consultărilor cu partidele și formațiunile politice parlamentare, că există premise ca ”în foarte scurt timp să avem o formațiune guvernamentală definitivată în urma negocierilor”. El a arătat că negocierile continuă duminică după-amiază. ”Sunt optimist ca, imediat după votarea președinților celor două camere, să fiu în situația să fac o desemnare pentru poziția de prim-ministru”, a afirmat el.
Președintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.
Noua prognoză de creștere economică pe 2024 a României, redusă în scădere semnificativă, la 1%, de la 2,8% anterior, este pe fondul unul declin accelerat al activității, în special în industrie și agricultură.
Consumul de bere scade de la an la an în România. Și în aceste condiții, România rămâne destul de aproape de consumul pe cap de locuitor din țări cu tradiție îndelungată în bere, ca Germania sau Cehia, arată o analiză a datelor asociației Berarii României, puse la dispoziția Profit.ro.
Cumpărător misterios. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.