Achiziția de servicii de mentenanță pentru 4 nave ale Poliției de Frontieră, investigată de Consiliul Concurenței

Știri   
Achiziția de servicii de mentenanță pentru 4 nave ale Poliției de Frontieră, investigată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind posibile înțelegeri anticoncurențiale în derularea procedurii de achiziție publică a serviciilor de mentenanță pentru 4 nave ale Poliției de Frontieră, a anunțat autoritatea.

Investigația a fost declanșată în urma unei plângeri și vizează o posibilă încălcare a regulilor naționale și comunitare de concurență de către Japan Radio Co. Ltd. (Japonia), distribuitorul său exclusiv în România (S.C.Navtron S.R.L.), distribuitorii autorizați (Polar DenizcilikVe Deniz Malzemeleri AS-Turcia, Alphatron Marine B.V - Olanda, Alhoutyam L.T.D. - Israel, Space Electronics -Grecia și Nova Electronics -Grecia), precum și de către Terma A/S (Danemarca).

Urmărește-ne și pe Google News

Investigația are ca obiect posibile înțelegeri anticoncurențiale care s-au manifestat pe parcursul derulării procedurii de achiziție publică, organizată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în vederea achiziționării de servicii de mentenanță preventivă, servicii de mentenanță corectivă, precum și de piese de schimb pentru sistemele de navigație, comunicații și supraveghere din dotarea navei maritime de supraveghere (proiect OPV 6610), respectiv din dotarea a trei nave maritime de intervenție (proiect SHALDAG MK IV).

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Posibilele fapte anticoncurențiale se referă la achiziția a două echipamente esențiale pentru desfășurarea activității de supraveghere și control a trecerii frontierei de stat de către Poliția Română de Frontieră: Voyage Data Recorder (VDR) model JCY 1850 și Radar supraveghere Terma, Model Scanter 2001 (produs de Terma).

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul Navtron. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecții se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

Inspecția inopinată reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial și nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește vinovăția companiilor investigate și nici în ceea ce privește rezultatul final al investigației declanșate, precizează autoritatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
investigație
mentenanță
nave