Angajații instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii anunță grevă generală începând de luni

Angajații instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii anunță grevă generală începând de luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2023

Angajați din instituții aflate în subordinea Ministerului Muncii, membri de sindicat, dar și persoane neafiliate organizațiilor sindicale, vor intra, începând de luni, 27 noiembrie, în grevă generală. Anunțul a fost făcut duminică, pe Facebook, de către Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii”, anunță, duminică, federația sindicală din Ministerul Muncii.

Angajații din acest sistem reclamă „creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal” despre care spun că i-au determinat „să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile”, scrie News.ro.

Vânzările de Black Friday din SUA au crescut cu 2,5% față de anul trecut CITEȘTE ȘI Vânzările de Black Friday din SUA au crescut cu 2,5% față de anul trecut

„Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri”, mai transmit sindicaliștii.
Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii transmite că „rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi”.

„Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, precizează sindicaliștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva generala