Bugetarii au primit de la Guvern o minivacanță de 5 zile

Bugetarii au primit de la Guvern o minivacanță de 5 zile
scris joi, 17:03

Bugetarii au primit de la Guvern o minivacanță de 5 zile, în perioada 1 - 5 iunie, Executivul adoptând astăzi o hotărâre prin care a legat zilele nelucrătoare declarate prin lege de Ziua Copilului și de Rusalii.

Astfel, Guvernul a declarat ziua de 2 iunie liberă pentru a lega ziua de 1 iunie - Ziua Copilului -  care este liberă începând din acest an și 5 iunie - Rusalii -  care este de asemenea declarată liberă prin lege.

VIDEO&GALERIE FOTO O mașină a intrat în plin în pietonii aflați în Times Square, New York CITEȘTE ȘI VIDEO&GALERIE FOTO O mașină a intrat în plin în pietonii aflați în Times Square, New York

Conform procedurii legale, Guvernul poate decide în astfel de cazuri doar pentru bugetari, dar de cele mai multe ori și companiile private se conformează și acordă propriilor angajați zile libere în perioada anunțată de Guvern. Pe 2 iunie, nici elevii nu vor merge la școală.

FOTO Fiul cel mare al lui Donald Trump se află în Alba, unde a participat la o partidă de vânătoare și a vizitat un castel CITEȘTE ȘI FOTO Fiul cel mare al lui Donald Trump se află în Alba, unde a participat la o partidă de vânătoare și a vizitat un castel

Parlamentul a decis anul trecut, în octombrie, ca 1 iunie, Ziua Copilului, să fie nelucrătoare, cu scopul de a îmbunătăți relația dintre copiii și părinții din România și de a-i determina pe părinți să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Românii beneficiază de 14 zile libere în 2017, cu două mai mult decât în 2016, după ce au fost stabilite în plus zile nelucrătoare legale 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române și 1 iunie, Ziua Copilului.

ASF a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Exemple de tarife - de la 500 lei la peste 7.300 lei CITEȘTE ȘI ASF a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Exemple de tarife - de la 500 lei la peste 7.300 lei

Potrivit prevederilor legale, zilele libere nu vor fi acordate la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității. Salariaților care lucrează în aceste unități, precum și în unitățile sanitare care vor asigura asistența medicală de urgență vor beneficia de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Angajații care nu pot primi zile libere, din motive justificate, vor beneficia în schimb de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vacanta
1 iunie