DOCUMENT Protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009 a fost făcut public

DOCUMENT Protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009 a fost făcut public
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2018

Serviciul Român de Informații (SRI) a publicat, vineri, protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009.

Documentul are semnăturile adjunctului SRI Florian Coldea și prim adjunctului procurorului general, Tiberiu Nițu, fiind aprobat de Laura Codruța Kovesi în calitate de procuror general și de George Maior, director al SRI, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Isărescu, despre creșterile de dobândă: Poate ar fi fost mai bine să ne mișcăm mai repede. Inflația vine încet-încet în jos. Unii ne-au acuzat că am dat cu capul ca berbecul în creșterea economică CITEȘTE ȘI Isărescu, despre creșterile de dobândă: Poate ar fi fost mai bine să ne mișcăm mai repede. Inflația vine încet-încet în jos. Unii ne-au acuzat că am dat cu capul ca berbecul în creșterea economică
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ministerul Public a transmis marți că sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru ca protocolul încheiat între Parchetul General și Serviciul Român de Informații (SRI) să poată fi declasificat.

"În acest moment, având în vedere concluzia analizei, Ministerul Public așteaptă punctul de vedere al Serviciului Român de Informații, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat în scris instituției cosemnatare. Reamintim faptul că protocolul în cauză a fost încheiat în cadrul normativ în vigoare la data semnării, în limita și competențele specifice prevăzute de lege”, spunea Ministerul Public.

Președintele comisiei de control a SRI, Claudiu Manda, a declarat marți că tot protocolul încheiat între Parchetul instanței supreme și SRI va fi declasificat, dar numai după ce Parchetul General își va da acordul în acest sens.

În 19 martie, Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut procurorului general Augustin Lazăr începerea procedurii legale de desecretizare a protocoalelor încheiate între Ministerul Public, Direcția Națională Anticorupție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism si Serviciul Român de Informații.

Anterior, premierul Viorică Dăncilă a solicitat desecretizarea protocolalelor încheiate între SRI și alte instituții ale statului, "având în vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru funcționarea României că stat democratic în care funcționează separația puterilor în stat, precum și poziția oficială exprimată astăzi de Administrația Prezidențială".

viewscnt
Afla mai multe despre
sri
parchet general
dna