După Orange, și grupul Telekom trebuie să șteargă datele cu caracter personal colectate fără avizul clienților. Operatorul contestă

După Orange, și grupul Telekom trebuie să șteargă datele cu caracter personal colectate fără avizul clienților. Operatorul contestă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 21 iun 2018

Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) și Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) au contestat în instanță o decizie a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) prin care instituția le-a cerut ca, în termen de 30 de zile, să șteargă/distrugă datele cu caracter personal, privind codul numeric personal, colectate fără consimțământul expres al persoanelor vizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

“Prin Decizia 108/21.05.2018, respectiv Decizia 104/18.05.2018, Autoritatea de supraveghere a dispus operatorului Telekom Romania Communications, respectiv Telekom Romania Mobile Communications ștergerea/distrugerea datelor cu caracter personal privind codul numeric personal și a altor date cu caracter personal având o funcție de identificare de aplicabilitate generală, inclusiv a copiilor de pe actele care le conțin, deja colectate, fără consimțământul expres al persoanelor vizate, fără prevederi legale exprese sau fără avizul ANSPDCP, în termen de 30 zile de la data comunicării prezentelor decizii", se arată într-o informare a ANSPDCP.

EXCLUSIV Uber a fost amendat în România cu 200.000 lei pentru că nu a notificat un incident de securitate care ar fi afectat datele a 30.000 de utilizatori. Compania contestă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Uber a fost amendat în România cu 200.000 lei pentru că nu a notificat un incident de securitate care ar fi afectat datele a 30.000 de utilizatori. Compania contestă

Autoritatea de supraveghere a dispus aceste măsuri după ce a constatat, în urma unei investigații, că cei doi operatori ar fi colectat și stocat copii de pe actele de identitate fără a avea consimțământul expres al persoanelor vizate, prevederi legale exprese în acest sens sau avizul ANSPDCP.

O decizie similară a fost adoptată de ANSPDCP și în cazul Orange Romania, liderul pieței locale de telecomunicații mobile.

Controlat de indirect de grupul Deutsche Telekom, grupul de firme Telekom are afaceri de aproximativ un miliard de euro.

Statul român are o participație de 45,96% în capitalul social al Telekom Romania Communications, care, la rândul ei, deține 30% din acțiunile fostului Cosmote.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
anspdcp
date personale