Anca Dragu: Vom prelungi facilitățile fiscale pentru profitul reinvestit, care expiră la finalul acestui an

Anca Dragu: Vom prelungi facilitățile fiscale pentru profitul reinvestit, care expiră la finalul acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2016

Ministerul Finanțelor Publice va prelungi perioada de acordare a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, facilitate care expiră la sfârșitul acestui an, a anunțat marți seară, la Realitatea TV, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Vom prelungi facilitățile fiscale pentru profitul reinvestit. Această facilitate expiră la finalul acestui an și o vom prelungi pentru cei care reinvestesc profitul", a precizat Dragu.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2014 și era prevăzută pentru un an și jumătate. În această perioadă, agenții economici sunt scutiți integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv mașini, utilaje și instalații de lucru, scrie Agerpres..

Ministrul Finanțelor a precizat, de asemenea, că se pregătesc "simplificări pentru mediul de afaceri", în privința fiscalității, dar și un pachet de reducere a evaziunii fiscale.

Pirelli Tyres, Arctic, Clariant Products Ro, Robert Bosch, Safe Med International, Alu Menziken, pe lista scurtă pentru ajutor de stat CITEȘTE ȘI Pirelli Tyres, Arctic, Clariant Products Ro, Robert Bosch, Safe Med International, Alu Menziken, pe lista scurtă pentru ajutor de stat

"Pregătim simplificări pentru mediul de afaceri și pregătim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste bună pentru mediul de afaceri, pentru că oferim acele condiții egale de piață pentru toți participanții. Pentru mediul de afaceri e foarte importantă predictibilitatea fiscală. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, în general nu vor fi modificate (...) Dar pregătim ceva îmbunătățiri, ceva simplificări", a spus Anca Dragu.

viewscnt
Afla mai multe despre
anca dragu
realitatea tv
profit reinvestit