Economia Germaniei s-a contractat sub estimări în T3

Economia Germaniei s-a contractat sub estimări în T3
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 oct 2023

Economia Germaniei s-a contractat în al treilea trimestru cu mai puțin decât se estima, în contextul în care investițiile în creștere au compensat scăderea cheltuielilor de consum. Totodată, cea mai mare economie europeană a reușit să evite o recesiune iarna trecută, potrivit statisticilor revizuite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Produsul intern brut al Germaniei s-a contractat cu 0,1% în perioada iulie-septembrie față de trimestrul precedent, ajustat în funcție de variațiile de preț, sezoniere și calendaristice, potrivit datelor preliminare publicate de biroul de statistică al țării.

Evoluția a fost ușor mai bună decât contracția de 0,2% estimată de economiștii intervievați de Wall Street Journal.

Germania își îndreaptă atenția către resursele de energie ale Africii CITEȘTE ȘI Germania își îndreaptă atenția către resursele de energie ale Africii

Între timp, datele privind produsul intern brut au fost revizuite în creștere atât pentru primul, cât și pentru al doilea trimestru din acest an.

Economia germană a crescut cu 0,1% în al doilea trimestru, față de o creștere zero raportată anterior, și a stagnat în primul, comparativ cu o contracție de 0,1% estimată inițial, ceea ce înseamnă că Germania a evitat recesiunea în timpul iernii.

În ultimul trimestru din 2022, economia Germaniei s-a contractat cu 0,4%.

Economia germană continuă însă să se confrunte cu provocări, creșterea fiind îngreunată de activitatea slabă din sectorul manufacturier.

Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional estimează o recesiune în Germania în 2023, produsul intern brut fiind așteptat să se contracte cu 0,3%-0,4% în ritm annual.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
economia germaniei
germania pib
recesiune germania
scadere economie germania