Încrederea investitorilor în zona euro a crescut în iunie mai mult decât se estima

Încrederea investitorilor în zona euro a crescut în iunie mai mult decât se estima
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2024

Încrederea investitorilor în zona euro s-a îmbunătățit în iunie, pentru a zecea lună consecutiv, dar redresarea economiei se confruntă cu dificultăți, conform rezultatelor unui studiu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele Sentix pentru zona euro a urcat la 0,3 puncte în iunie, de la minus 3,6 puncte luna precedentă, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la minus 1,8 puncte. Datele Sentix includ răspunsurile a 1.276 de investitori. Studiul a fost realizat în perioada 6-8 iunie, scrie Agerpres.

Avertisment: Rata creditelor neperfomante a crescut CITEȘTE ȘI Avertisment: Rata creditelor neperfomante a crescut

Și mai important, privind viitoarele așteptări în zona euro a urcat la 10 puncte în iunie, de la 7,8 puncte luna precedentă, "furnizând speranța că tendința ar putea continua în următoarele săptămâni. Economia germană ar trebui să trimită mai multe semnale încurajatoare, dar acestea încă nu s-au materializat", se arată în comunicatul Sentix.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, indicele Sentix a ajuns în teritoriu negativ dar ușoara îmbunătățire din prezent "este cu certitudine unul din principalele argumente pentru BCE în privința decizie de reducere a dobânzilor". Și indicatorul privind inflația arată o tendință descendentă, a precizat Sentix.

Germania, cea mai mare economie din Europa, a arătat o îmbunătățire în iunie, indicele privind situația actuală a crescut la minus 26,3 puncte, de la minus 33,5 puncte în mai. "Stabilizarea economiei germane înregistrează un progres moderat", a indicat Sentix.

Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a înregistrat un avans de 0,3%, în primul trimestru din 2024, comparativ cu ultimele trei luni din 2023, arată datele Eurostat.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
investitori