Serviciile către companii au încetinit în septembrie, dar avansul s-a menținut peste 10%

Serviciile către companii au încetinit în septembrie, dar avansul s-a menținut peste 10%
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2016

Afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut, în a noua lună din acest an, cu 10,7% față de aceeași lună a anului trecut, ritm încetinit față de cel din august, susținute în special de cererea de servicii IT și de transport, arată datele publicate, marți, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În august, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au avansat cu 13% față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

Cumulat pe primele nouă luni din 2016, cifra de afaceri din serviciile prestate firmelor a avansat cu 9,4% față de perioada echivalentă din 2015.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat, în septembrie, în serviciile informatice și tehnologia informației (IT), în care afacerile au avansat cu 24,7% comparativ cu septembrie 2015, pe serie brută.

De asemenea, serviciile de transport au crescut cu 15,7%, iar activitățile de comunicații - cu 1,5%, se precizează în comunicatul INS.

Guvernul francez vrea să recupereze de la Societe Generale deduceri de taxe de 2,2 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Guvernul francez vrea să recupereze de la Societe Generale deduceri de taxe de 2,2 miliarde de euro

Față de luna precedentă, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au urcat cu 4,8%, pe serie brută, dar au scăzut cu 0,3% pe date ajustate în funcție de factorii sezonieri și de numărul de zile lucrătoare.

Serviciile prestate în principal companiilor reprezintă un indicator al afacerilor firmelor care obțin cel puțin jumătate din venituri din vânzarea de servicii proprii către alte societăți comerciale.

În 2015, afacerile din serviciile prestate în principal întreprinderilor au avansat cu 8,3% comparativ cu anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
serviciile catre companii
ins