Tarom inaugurează o cursă spre Odesa pentru românii care merg acolo, și ucrainienii care vor în România sau în Europa de Vest, via București

Tarom inaugurează o cursă spre Odesa pentru românii care merg acolo, și ucrainienii care vor în România sau în Europa de Vest, via București
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 1 nov 2018

Tarom a inaugurat în ultima zi de octombrie un zbor spre Odesa, urmând ca în fiecare săptămână să aibă trei curse către această destinație. Zborul încearcă să ducă atât turiști români către Odesa, cât și să atragă turiști ucrainieni pentru city break-uri în București, dar și către țările Europei de Vest, care vor să ajungă acolo cu escală în Capitala țării noastre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cursa va fi operată inițial cu un avion de tip ATR 72, cu 48 de locuri, dar capacitatea ar putea fi mărită dacă va exista cerere suplimentară, spune Cristian Blană, consilierul directorului general al Tarom. "Tarom este într-o perioadă de dezvoltare, în 2018 deschizând 14 rute noi, dintre care 7 sunt interne și urmează să zburăm și la Arad. Estinderea noastră externă către Est nu include doar Odesa, ci și la Tbilisi, zbor inaugurat tot pe 31 octombrie, și încă două puncte care se vor deschide anul viitor - Baku și Erevan. Aceste zone au o competiție redusă și vizăm două planuri: traficul punct cu punct, și vor fi turiștiu care vor fi interesați, și faptul ca Bucureștiul să devină un mic hub în drumul celor care vor să zboare din aceste țări către vestul Europei", a mai spus Blană.

Tarom Tours, divizia operatorului aerian care se va ocupa de vacanțe, va încerca să promoveze în Ucraina city break-urile în București.

Tarom introduce două zboruri săptămânale între Arad și București, fiind primele curse permanente ale aeroportului arădean din ultimii ani CITEȘTE ȘI Tarom introduce două zboruri săptămânale între Arad și București, fiind primele curse permanente ale aeroportului arădean din ultimii ani

Odesa este un oraș ucrainian cu peste un milion de locuritori, dintre care români stabiliți sunt în jur de 740. Ca turiști, în Odesa ajuns anual câteva mii de români, care vin cu mașinile personale, după cum apreciază Emil Rapcea, consulul general al României la Odesa. El spune că drumul cu mașina din București durează în jur de opt ore. Un hotel de 3-4 stele costă în jur de 40-50 de euro pe noapte la Odesa.

Pentru turiștii ucrainieni va fi promovat, în principal, Bucureștiul, dar și excursii în zonă Văii Prahovei.

În paralel cu fluxul de turiști din și spre Ucraina, consulul speră să se creeze mai ușor relații comerciale între oamenii de afaceri români și cei din zona Odesa.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
cursa
odesa