eMAG - primul pas în dezvoltarea viitorului mega-proiect din retail, anunțat în premieră de Profit.ro. Aport de 2 milioane de euro și recrutarea unui expert în achiziții alimentare

eMAG - primul pas în dezvoltarea viitorului mega-proiect din retail, anunțat în premieră de Profit.ro. Aport de 2 milioane de euro și recrutarea unui expert în achiziții alimentare
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 iun 2021

Compania Dante International, administratorul eMAG, cel mai mare retailer local online, cu afaceri de peste 1,3 miliarde de euro anul trecut, a făcut primul pas în dezvoltarea proiectului eMAG Retail, semnând pentru un aport de capital în echivalent cu 2 milioane euro.

În paralel, eMAG l-a recrutat în poziția de Business Unit Manager pe Ciprian Tănăsescu, fost Manager de Achiziții la Carrefour România, la Danone România și la Metro România.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat recent, în premieră, înființarea eMAG Retail, demers prin care, potrivit unor surse din piață, Dante International ar lansa un serviciu similar Bringo, o aplicație IT prin intermediul căreia clienții pot comanda diverse produse alimentare pe care le vor primi direct acasă într-un interval scurt de timp.

"Așa cum anunțam recent, avem planuri ambițioase de dezvoltare pentru următorii trei ani, în care vom lansa servicii noi pentru clienții noștri, cărora dorim să le oferim un nivel de satisfacție ridicat, salvându-le totodată timp și bani. Noua entitate va folosi pentru lansarea unui astfel de serviciu în legătură cu care vom putea comunica mai multe detalii în a doua jumătate a acestui an", a declarat atunci pentru Profit.ro Tudor Manea, directorul general al eMAG.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Surse din piața distribuției au declarat pentru Profit.ro că Dante International, prin înființarea eMAG, poate lansa un serviciu similar Bringo, o aplicație IT prin intermediul căreia clienții pot comanda diverse produse alimentare pe care le vor primi direct acasă într-un interval scurt de timp.

"Poate fi un fel de Mega Image online. În loc să cobori la magazin, să umbli cu coșul printre rafturi, apoi să stai la coadă pentru a plăti, vei comanda produsele online și un curier îți va aduce rapid produsele acasă. eMAG Retail ar gestiona aplicația online", au arătat sursele citate.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Anul trecut, cumpărăturile online în România au atins 5,6 miliarde de euro, cu 30% mai mult decât în 2019, când valoarea comerțului online a fost estimată la aproximativ 4,3 miliarde de euro, potrivit calculelor ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online). Creșterea a fost cu circa 500 de milioane de euro peste previziunile inițiale, pe fondul pandemiei Covid-19, care a accelerat ritmul cumpărăturilor online, precum și procentul plăților online prin card.

Bringo Magazin, companie preluată de grupul francez de retail Carrefour în 2017, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro, a consemnat anul trecut o creștere fulminantă a afacerilor, la 47,4 milioane de lei, de la 6,8 milioane de lei în 2019. De asemenea, compania, după mai mulți ani de pierderi, a trecut pe plus, care a atins 1,6 milioane de lei.

Bun gust și eleganță chiar și atunci când ai un stil de viață activ CITEȘTE ȘI Bun gust și eleganță chiar și atunci când ai un stil de viață activ

Anul trecut, Dante Internatio­nal a ajuns la un business total de 6,72 miliarde de lei (1,37 miliarde de euro), cu peste 48% mai mult față de 2019. Profitul net s-a dublat, la 107,3 milione de lei.

Compania este controlată de MIH B2C Holdings BV (Olanda) - 80,1% și Iulian Stanciu - 19,9%, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag retail
infiintare