EXCLUSIV Asesoft Technologies, firmă controlată de Sebastian Ghiță, își asumă datorii de peste 88 milioane lei în insolvență. Cel mai mare creditor este BCR. Guvernul - 0 lei pentru ministere

EXCLUSIV Asesoft Technologies, firmă controlată de Sebastian Ghiță, își asumă datorii de peste 88 milioane lei în insolvență. Cel mai mare creditor este BCR. Guvernul - 0 lei pentru ministere

Sebastian Ghiță

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 mar 2017

Banca Comercială Română (BCR) este cel mai mare creditor al companiei Asesoft Technologies, deținută indirect de deputatul Sebastian Ghiță, potrivit DNA, compania asumându-și că îi va restitui în perioada de insolvență datorii în cuantum total de peste 29 milioane lei. Datoriile totale asumate, ca decizie finală, de Asesoft depășesc 88,4 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Asesoft și-a cerut insolvența în vara anului trecut, motivând că nu mai poate achita la termen obligațiile față de creditori.

Profit.ro a relatat anterior că Guvernul a încercat, prin două ministere, să își dubleze banii de recuperat de la Asesoft Technologies, dar nu a reușit, alegându-se cu zero lei pentru cele două instituții.

Lista finală a datoriilor pe care compania trebuie să le achite în perioada de insolvență indică BCR, cea mai mare bancă autohtonă, drept cel mai mare creditor al companiei.

Al doilea creditor este Sunsmart Integrare IT Ploiești, care are de recuperat 26,9 milioane de lei.

Paravion: O treime dintre românii care își anulează vacanțele în străinătate nu își mai pot recupera banii CITEȘTE ȘI Paravion: O treime dintre românii care își anulează vacanțele în străinătate nu își mai pot recupera banii

2K Telecom, firmă deținută integral de fratele deputatului Sebastian Ghiță, Alexandru Ghiță, ocupă poziția a treia ca pondere în tabelul creanțelor, cu 5,4 milioane de lei, fiind urmată de ANAF - 5,2 milioane de lei.

2K Telecom a intrat la rândul său în insolvență, pentru că Ministerul Finanțelor a refuzat să deconteze un ajutor de stat de 20,3 milioane de lei, fapt ce a condus la amânarea plăților către furnizorii operatorului telecom.

De asemenea, asociatul unic al companiei, Vlad Dumitru Iacobescu, are de recuperat  4,75 milioane de lei.

Sume semnificative au de recuperat și Network One Distribution – 3,3 milioane de lei, Avitech Co – 2,1 milioane de lei, Cronus eBusiness – 1,79 milioane de lei, Asesoft International – 1,6 milioane de lei, MB Distribution – 1,4 milioane de lei și Federal Media Partner – 1,1 milioane de lei.

Deși Sebastian Ghiță susține că nu controlează compania, procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Asesoft Technologies, suspectate că ar fi controlate de acesta prin interpuși.

Teamnet, deținută de Sebastian Ghiță până în 2012, a câștigat licitația pentru sistemului informatic al Cardului de Sănătate CITEȘTE ȘI Teamnet, deținută de Sebastian Ghiță până în 2012, a câștigat licitația pentru sistemului informatic al Cardului de Sănătate

Înființată în 2012, Asesoft International are ca obiect de activitate prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe și a consemnat în 2015 afaceri de 83,02 milioane de lei, de la 72,4 milioane de lei în urmă cu un an, și pierderi de 13,1 milioane de lei, comparativ cu 10,2 milioane de lei în 2014.

Datoriile societății însumau 157,6 milioane de lei, iar creanțele, 147,8 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
asesoft technologies
insolventa
creditori