EXCLUSIV Dragu: Începând de luni, toate taxele și impozitele vor putea fi plătite prin Ghișeul.ro

EXCLUSIV Dragu: Începând de luni, toate taxele și impozitele vor putea fi plătite prin Ghișeul.ro
Diana Zaharia
Diana Zaharia
Oana Osman
Oana Osman
scris 9 dec 2016

Toate taxele și impozitele vor putea fi plătite prin Ghișeul.ro de luni, 12 decembrie, a declarat, pentru Profit.ro, ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi publicată aici, informația a fost prezentată pe Profit Insider

"În această săptămână au fost semnate ultimele documente necesare pentru demararea plăților online, iar astăzi s-au efectuat teste", a explicat ministrul.

Până acum, prin ghiseul.ro s-au putut plăti doar taxele și impozitele locale – pentru clădiri, terenuri, mașini -, și amenzile gestionate de autoritățile locale.

Portalul www.ghiseul.ro este operat de către Agenția pentru Agenda Digitală.

Interconectarea ANAF cu Ghiseul.ro va permite Fiscului să colecteze direct pe internet amenzi, taxe și impozite de la persoane fizice și PFA. Platforma a fost dezvoltată de Asociația de Plăți Electronice din România (APERO), care se ocupă și de mentenanța acesteia. Din APERO fac parte 26 de instituții: 14 bănci, cele două organizații internaționale de plată (Visa și Mastercard), 3 furnizori de infrastructură și outsourcing, 2 procesatori de card și integratori de comerț electronic, 4 furnizori de aplicații, precum și societatea de transfer de fonduri și decontări Transfond SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
plata online a taxelor
ghiseul.ro