EXCLUSIV SURPRIZĂ Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor, inclusiv RCA. A cooptat doi executivi redutabili

EXCLUSIV SURPRIZĂ Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor, inclusiv RCA. A cooptat doi executivi redutabili
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 8 iul 2022

Sacha Dragic, fondatorul Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, va înființa, prin vehiculul său de investiții, D Craig Holding, o companie care va activa pe zona asigurărilor generale, inclusiv pe segmentul polițelor obligatorii RCA. În proiect, denumit SuprAsig, au fost cooptați Theodor Alexandrescu, fost șef al AIG Life România și MetLife, și Mihai Coca-Cozma, fost director operațional la AIG Life România și fost director general al Metropolitan Life Pensii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ultima intrare pe piața asigurărilor a avut loc în vara anului 2020, când grupul olandez NN a înființat o societate de asigurări generale, cu excepția polițelor RCA, proiect anunțat în premieră de Profit.ro.

Potrivit informațiilor Profit.ro, inițiatorii proiectului au depus deja documentația la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru obținerea licenței de funcționare.

EXCLUSIV Safety Broker va fi, cu un ex-șef Euroins, intermediarul polițelor emise de grecii de la Hellas Direct, pregătiți să intre în România. Ținta de vânzări până la finele anului - 20 milioane euro. Colaborare cu o firmă a fraților Ștefan de la Autono CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Safety Broker va fi, cu un ex-șef Euroins, intermediarul polițelor emise de grecii de la Hellas Direct, pregătiți să intre în România. Ținta de vânzări până la finele anului - 20 milioane euro. Colaborare cu o firmă a fraților Ștefan de la Autono

În prima fază, compania va avea un capital social de 12 milioane de lei, cât prevede legislația pentru activitatea de asigurări generale, incluzând asigurările obligatorii.

De asemenea, în prezent se lucrează la branding-ul care va fi utilizat după primirea licenței din partea ASF.

În ultimii ani, piața asigurărilor din România s-a confruntat cu ieșirea mai multor jucători de profil, cel mai important fiind City Insurance, liderul pieței la momentul retragerii licenței de către ASF, în toamna anului 2021. De asemenea, Certasig și Asimed, doi jucători de talie redusă, au intrat în faliment. În plus, UNIQA Asigurări a renunțat la emiterea de polițe RCA, decizia fiind motivată de concentrarea atenției pe zona asigurărilor non-auto.

EXCLUSIV MaxyGo Credit, cu finanțare de la acționarii unui broker de asigurări din Top 20, și-a luat licența de la BNR și va începe creditarea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MaxyGo Credit, cu finanțare de la acționarii unui broker de asigurări din Top 20, și-a luat licența de la BNR și va începe creditarea

Societatea D Craig Holding a fost înființată în 2019, este autorizată să desfășoare activități de consultanță pentru afaceri și management (cod CAEN 7022) și îi are ca acționari pe Sacha Dragic - 75% și Augusta Valeria Dragic - 25%. În luna mai a acestui an, compania și-a majorat capitalul social la 8,85 milioane de lei, de la 100.000 lei. Infuzia s-a realizat prin aport în numerar, conform datelor termene.ro.

Antreprenorul Dragic a investit și într-o societate de brokeraj, Investimental, ale cărei operațiuni sunt conduse de Mihaela Bîciu, fost CEO al Tradeville, proiect anunțat de Profit.ro la începutul acestui an.

Potrivit ASF, piața asigurărilor generale și de viață a crescut anul trecut cu aproape 24%, la circa 14,2 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel atins în ultimii 30 de ani.

Asigurările generale dețin 82% din încasările companiilor de profil.

Euroins Romania, devenit liderul pieței, va fi capitalizat cu o creanță de peste 44 milioane lei. Recent, Fitch a retrogradat compania citând scăderea “semnificativă” a capitalurilor CITEȘTE ȘI Euroins Romania, devenit liderul pieței, va fi capitalizat cu o creanță de peste 44 milioane lei. Recent, Fitch a retrogradat compania citând scăderea “semnificativă” a capitalurilor

"Piața asigurărilor generale rămâne dominată de asigurările auto, astfel încât acestea, incluzând clasa A3 (Asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare) și clasa A10 (Asigurări de răspundere civilă auto, inclusiv răspunderea transportatorului), reprezintă aproximativ 76% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale și 62% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurări în anul 2021", scrie în raportul ASF pentru 2021 privind piața asigurărilor.

În primele trei luni ale acestui an, piața de profil și-a continuat ritmul susținut de creștere, primele subscrise avansând cu 46% față de T1 2021, la 4,66 miliarde de lei.

Estimările pentru acest an indică depășirea, în premieră, a pragului de trei miliarde de euro, potrivit cifrelor avansate de Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supravgehere Financiară (ASF) pe al sectorului asigurărilor, la un eveniment de specialitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
superbet
asigurari generale
rca