FIFA a încercat să limiteze suma de bani pe care agenții o pot câștiga din tranzacții

FIFA a încercat să limiteze suma de bani pe care agenții o pot câștiga din tranzacții
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a criticat cheltuielile cluburilor din Premier League cu agenții, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Șeful forului fotbalului mondial a declarat că mai mulți bani ar trebui să ajungă la "cluburile care au antrenat și dezvoltat jucătorii care au semnat cu cluburi din străinătate", scrie News.ro.

Cluburile din Premier League au cheltuit în total 409,5 milioane de lire sterline pe agenți și intermediari în cele 12 luni până în februarie 2024, se arată într-un raport al Football Association de săptămâna trecută.

"Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal", a declarat Infantino.

Într-o postare pe Instagram, el a pus în contrast acest lucru cu cele 30 de milioane de euro (25,8 milioane de lire sterline) primite de cluburile europene de la Premier League pentru jucătorii pe care i-au adus, sub formă de compensații și plăți de solidaritate.

Județul cu cele mai multe persoane trimise în judecată în dosare economice CITEȘTE ȘI Județul cu cele mai multe persoane trimise în judecată în dosare economice

El a adăugat că aceste plăți "sunt impuse de regulamentele FIFA și sunt vitale pentru mii de cluburi mai puțin privilegiate care se luptă să genereze venituri suficiente și, prin urmare, sunt cruciale pentru a dezvolta, antrena și oferi oportunități tinerilor jucători din întreaga lume".

Un raport al FIFA din decembrie a declarat că cluburile engleze au reprezentat aproape o treime din suma record de 888 milioane de dolari (702 milioane de lire sterline) cheltuită pe onorariile agenților în transferurile internaționale în 2023.

Fifa a încercat să limiteze sumele pe care agenții ar putea să le câștige din tranzacții, dar până în prezent și-a zădărnicit eforturile printr-o serie de contestații juridice, care au pus planurile în așteptare.

Măsuri vaste de raționalizare a apei potabile în capitala Columbiei. Rezervoarele de apă sunt la cel mai scăzut nivel de când au fost înființate, în ani 1980 CITEȘTE ȘI Măsuri vaste de raționalizare a apei potabile în capitala Columbiei. Rezervoarele de apă sunt la cel mai scăzut nivel de când au fost înființate, în ani 1980

"La FIFA, încercăm să implementăm niște reguli clare și corecte pentru sistemul de transferuri, inclusiv reglementările privind agenții, de dragul transparenței, al responsabilității și al unei mai bune redistribuiri la toate nivelurile jocului", a adăugat Infantino.

"Din această cauză am fost dați în judecată de unii agenți, dar Fifa va continua să își apere poziția în instanță".

"Fac apel la guverne și la legislatori să ni se alăture și să joace un rol activ pentru a se asigura că fondurile generate în urma transferurilor sunt păstrate în cadrul fotbalului și sunt împărțite cu cluburile din întreaga lume, deoarece acestea sunt absolut esențiale pentru generațiile actuale și viitoare de fotbaliști", a menționat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
fifa
tranzactii
premier league