Eazy Asigurări are avizul pentru un CEO cu experiență în perspectiva intrarării pe piața RCA, anunțată de Profit.ro

Eazy Asigurări are avizul pentru un CEO cu experiență în perspectiva intrarării pe piața RCA, anunțată de Profit.ro
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Cristian Ionescu a obținut avizul ASF pentru poziția de Director General al Eazy Asigurări, parte din D Craig Holding, divizia de investiții condusă de Sacha și Augusta Dragic, care controlează și grupul de pariuri sportive SuperBet. El a fost președinte al Directoratului Asirom, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), fiind înlocuit de Mădălin Roșu

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Dan Filip, anterior la NN, va fi Director general adjunct.

În toamna anului 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat Eazy Asigurări autorizația de funcționare și a avizat acționarii semnificativi și conducerea companiei, conform informațiilor prezentate atunci în premieră de Profit.ro.

De asemenea, instituția a acordat companiei autorizația de practicare a asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA), devenind astfel al nouălea jucător de profil prezent pe acest segment de piață.

Intenția intrării companiei pe această piață a fost anunțată de Profit.ro din vara anulului 2022.

Pe segmentul RCA activează Allianz-Țiriac Asigurări, Asirom VIG, Generali, Grawe, Groupama și Omniasig VIG, alături de Hellas Direct și Axeria, ultimele două companii activând pe piața românească în baza FOS (Freedom of Service) și, respectiv, FOE (Freedom of Establisment).

Profit.ro a anunțat anterior că Sacha Dragic, fondatorul Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, va înființa, prin vehiculul său de investiții, D Craig Holding, o companie care va activa pe zona asigurărilor generale, inclusiv pe segmentul polițelor obligatorii RCA.

EXCLUSIV Asirom câștigă din nou la TAROM unul dintre cele mai importante contracte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Asirom câștigă din nou la TAROM unul dintre cele mai importante contracte

În proiect, denumit SuprAsig, ulterior Eazy Asigurări, au fost cooptați Theodor Alexandrescu, fost șef al AIG Life România și MetLife, și Mihai Coca-Cozma, fost director operațional la AIG Life România și fost director general al Metropolitan Life Pensii.

Primul aviz din partea ASF a fost obținut la finele anului 2022, cum a anunțat atunci Profit.ro.

Eazy Asigurări este controlată de DCF Ventures 1 SRL - 99,99% și Augusta Valeria Dragic - 0,01%, potrivit termene.ro. Acționarii DCF Ventures 1 sunt D Craig Finance - 99% și Augusta Valeria Dragic - 1%.

În ultimii trei ani, piața RCA s-a confrutat cu două falimente răsunătoare, City Insurance și Euroins.

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
companie
piață
asf
eazy asigurari