FOTO Lichidatorul CertAsig taie din nou din prețul de vânzare al sediului asigurătorului, în faliment din 2020

FOTO Lichidatorul CertAsig taie din nou din prețul de vânzare al sediului asigurătorului, în faliment din 2020
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 nov 2021

Sediul central al CertAsig, companie intrată în faliment în 2020, a fost scos acum la vânzare cu 1,647 milioane de euro, fără TVA, după ce, la prima licitație, desfășurată pe 10 septembrie, nu s-a prezentat niciun ofertant, prețul clădirii fiind atunci de 1,97 milioane de euro, fără TVA. Ulterior, prețul a coborât la 1,8 milioane de euro, fără TVA, dar nimeni nu s-a prezentat nici la licitația programată pe 19 octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ofertele - dacă acum vor fi depuse - vor fi deschise la 19 noiembrie.

Situată în zona Aviației din București, clădirea de birouri are o suprafață desfășurată de 1.334 metri pătrați, un regim de înălțime de S+P+4E+TA (terasă acoperită) și este amplasată pe un teren de 300 metri pătrați.

Garanția de participare este de 10% din prețul de pornire fără TVA. Garanția nu este purtătoare de TVA.

Achiziționarea caietului de sarcini este obligatorie pentru participarea la licitație, fiind în cuantum de 10.000 lei, exclusiv TVA.

Orange România câștigă în dosarul amenzii pentru stocarea buletinelor prin contracte. Instanța impune cheltuieli de judecată de peste 150.000 lei pentru ANSPDCP CITEȘTE ȘI Orange România câștigă în dosarul amenzii pentru stocarea buletinelor prin contracte. Instanța impune cheltuieli de judecată de peste 150.000 lei pentru ANSPDCP

În iunie 2020, CertAsig a intrat în faliment la solicitarea Autorității de Supraveghere Finaciară (ASF), avansată ca urmare a faptului că societatea nu și-a restabilit în termenul prevăzut de lege nivelul fondurilor proprii eligibile care acoperă cerința de capital minim (MCR), conform datelor analizate de Profit.ro.

Hidroelectrica - amendă pentru GDPR. Datele a peste 300 clienți ar fi fost accesate ori divulgate ilicit către destinatari eronați CITEȘTE ȘI Hidroelectrica - amendă pentru GDPR. Datele a peste 300 clienți ar fi fost accesate ori divulgate ilicit către destinatari eronați

Potrivit datelor Profit.ro, CertAsig avea nevoie de o infuzie de capital cuprinsă între 5,5 și 6 milioane de euro, din care circa 2 milioane de euro pentru respectarea cerinței de capital minim (MCR). Banii ar fi trebuit aduși în companie până la începtul lunii februarie 2020 de către ABC Assevera, o companie financiară din Italia. 

ABC Assevera Spa este o companie de investiții cu sediul în Roma, cu un capital de 20 milioane de euro, se arăta într-un comunicat CertAsig din decembrie 2019. Societatea italiană furnizează servicii de investiții și soluții de specialitate pentru o gamă largă de clienți.

CertAsig a fost înființată în 2003, în urma fuziunii dintre compania Fortuna si societatea de Asigurare Romano-Canadiană Aroca București. În decembrie 2007, Royalton Capital Investors II (RCI II) a achiziționat 95% din acțiunile CertAsig, prin intermediul societății CertAsig Holdings Luxembourg.

RCI II este un fond european de investiții specializat pe achiziționarea și dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii, din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
certasig
faliment
imobil
sediu
vânzare