FOTO Prețul hotelului Inter din Venus al lui Ioan Niculae a fost redus, în încercarea de a fi găsit un cumpărător

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 oct 2021

Prețul hotelului Inter din stațiunea Venus, din portofoliul grupului Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae și aflat în insolvență din 2016, scos la vânzare în primăvară, cum a anunțat atunci Profit.ro, a fost redus acum, de la 8,9 milioane euro la 7,1 milioane euro, fără TVA, în încercarea de a fi găsit un cumpărător.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prețul de 8,9 milioane euro din primăvară era apropiat de suma anunțată ca investiție în modernizarea acestuia, de 10 milioane euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Unitatea, modernizată, a fost deschisă în 2013.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Imagini pot fi văzute în material și în GALERIA FOTO

"În urma unor investiții de aproximativ 10 milioane de euro în modernizare, singurul hotel de 5 stele din stațiunea Venus își deschide porțile. Hotelul face parte din grupul de firme Interagro. Până în 2012, acesta s-a numit «Carmen» și a fost clasificat la categoria de 4 stele”, transmitea la acel moment Interagro.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Hotelul, construit în 1971, are 5 etaje, 98 de camere, o suprafață construită de 2.670 metri pătrați și un teren de 4.584 metri pătrați, cu acces direct la plajă, două restaurante și piscină exterioară.

FOTO Prețul hotelului Inter din Venus al lui Ioan Niculae a fost redus, în încercarea de a fi găsit un cumpărător

La finele anului trecut, Profit.ro a anunțat că Interagro a scos la vânzare și un pachet de acțiuni reprezentând 66,46% din capitalul social al Interagro Transporturi SRL, companie cu afaceri de 6,66 milioane de lei în 2019. Valoarea pachetului de acțiuni a fost stabilită la 21,38 milioane de lei, fără TVA.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integrați ai României,  operând șase fabrici de îngrășăminte și peste 47.000 de ha de teren agricol. Deține și operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole și investește constant în turism și sport.

Grupul se află însă în insolvență, iar proprietarul Ioan Niculae, inițial dat în urmărire după ce a plecat în Italia, a fost arestat în luna februarie. El a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat, între altele, că ”a corupt” oameni de afaceri, funcționari publici și înalți demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Decizia magistraților este definitivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
interagro transporturi
vanzare
actiuni
cirt
ioan niculae