INEDIT - Orange, obligată să despăgubească un proprietar de casă din cauza unui pilon de antenă. "Pe timp frumos sunt multe ciori și alte păsări zgomotoase!"

INEDIT - Orange, obligată să despăgubească un proprietar de casă din cauza unui pilon de antenă. "Pe timp frumos sunt multe ciori și alte păsări zgomotoase!"
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 aug 2021

Proprietarul unei case din localitatea Cornetu (județul Ilfov) a obținut în instanță o decizie prin care Orange România, liderul pieței locale de telefonie mobilă, trebuie să-i achite daune morale de 1.000 de euro și prejudicii de peste 10.000 de lei din cauza unui pilon de susținere a unei antene, care ar fi provocat stricăciuni locuinței și autoturismelor din curte. În plus, susține reclamantul, "pe timp frumos sunt multe ciori și alte păsări zgomotoase (care folosesc pilonul - n.r.), iar excrementele acestora atacă acoperișul și curtea".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Decizia instanței este cu posibilitate de apel.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Procesul a început în 2015 și, conform datelor analizate de Profit.ro, reclamantul a solicitat obligarea Orange România la plata sumei de 20.000 euro reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul care ar fi fost produs de pilonul de susținere a unei antene GSM, instalat lângă casa acestuia. De asemenea, reclamantul a solicitat și daune morale de 50.000 euro.

Proprietarul susține că în 2005, după ce și-a dat acordul în scris, Orange România ar fi instalat în apropierea casei un pilon de susținere a unei antene GSM. Ulterior, acesta și-ar fi dat seama că pilonul îi provoacă stricăciuni.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

"De la momentul instalării au fost mai multe situații în care s-a adresat companiei pentru a veni să constate stricăciunile produse casei și autoturismelor din curte. Se arată că, la cea mai mică adiere de vânt, ploaie sau zăpadă, se produc zgomote, cad pe acoperiș corpuri, fiare și gheață. Pe timp frumos sunt multe ciori și alte păsări zgomotoase, iar excrementele acestora atacă acoperișul și curtea", scrie în cerere.

În urma unei expertize tehnice imobiliare s-a constatat că locuința reclamantului ar fi suferit prejudicii în sensul strâmbării și găuririi învelitorii de tablă, iar în urma precipitațiilor au fost inundate podul și camerele, prejudiciul fiind calculat la 10.218 lei.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Judecătoria Cornetu s-a pronunțat, în noiembrie 2018, și a hotărât că Orange România trebuie să plătească reclamantului suma de 10.218 lei, reprezentând contravaloarea prejudiciilor produse. De asemenea, instanța a decis că operatorul de telefonie mobilă trebuie să achite daune morale de 5.000 euro, plus 9.780 lei pentru onorarii expertize și 1.452 lei pentru taxa de timbru.

Orange România a făcut apel în martie 2019, iar Tribunalul Ilfov a admis cererea în noiembrie 2019. De asemenea, magistrații au trimis însă dosarul spre rejudecare la Judecătoria Cornetu.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Recent, Judecătoria Cornetu a admis în parte cererea de chemare în judecată, obligând Orange România la plata sumei de 10.218 lei pentru acoperirea prejudiciilor produse reclamantului, plus daune morale 1.000 euro, 9.780 lei pentru onorarii expertize și 1.452 lei pentru taxa de timbru. Decizia poate fi atacată cu apel.

Parte a grupului francez Orange, operatorul român a consemnat în 2020 o cifră de afaceri de 1,076 miliarde de euro, în scădere cu 3,2% față de anul precedent, când veniturile companiei au însumat 1,112 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
daune morale
antena
proces