Insolvența Rotary Construcții obligă STS să caute alt constructor pentru continuarea lucrărilor la viitorul Centru Informatic și de Comunicații

Insolvența Rotary Construcții obligă STS să caute alt constructor pentru continuarea lucrărilor la viitorul Centru Informatic și de Comunicații
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 8 apr 2022

Ascon Partners, PORR Construct și asocierile formate din Electroprecizia AG și AG Steel Building&Cladding, CON-A Operations și CON-A, precum și Ubitech Construcții și Leviatan Design au depus la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) oferte pentru executarea de lucrări de construcții destinate finalizări obiectivului de investiții "Realizare infrastructură de bază Centru Informatic și de Comunicații".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Achiziția are ca obiect finalizarea execuției lucrărilor pentru un imobil P+4 aflat în curs de execuție în baza proiectului tehnic aprobat de autoritatea contractantă, în vederea realizării obiectivului de investiții "Infrastructură de bază Centru Informatic și de Comunicații", se arată în anunțul licitației.

Cu o durată de 8 luni, contractul a fost estimat la 20,5 milioane de lei, fără TVA.

În februarie 2020, Profit.ro a anunțat că Rotary Construcții SRL a câștigat, în calitate de unic ofertant, licitația organizată de STS pentru proiectarea și execuția lucrărilor de realizare a infrastructurii de bază a viitorului Centru Informatic și de Comunicații al instituției. Estimat la 5,29 milioane de euro, fără TVA, pentru 12 luni, contractul a fost atribuit cu 4,72 milioane de euro, fără TVA.

Patru luni mai târziu, instanța a aprobat cererea Rotary Construcții de intrare în insolvență.

La începutul anului 2018, Guvernul a hotărât, prin HG 24/2018, transmiterea unui teren de peste 10.000 metri pătrați din administrarea Ministerului Finanțelor Publice (MFP) - Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în administrarea STS, scopul demersului fiind realizarea unui Centru Informatic și de Comunicații.

Potrivit notei de fundamentare a HG 24/2018, construirea de către STS a Centrului Informatic și de Comunicații a "devenit imperios necesară pe fondul general al dezvoltării serviciilor de e-guvernare din ultimii ani și al creșterii semnificative din ultima perioadă, în special din ultimul an, a necesităților de comunicații de stat și speciale, mai ales în contextul actual al securității naționale și al bunei guvernanțe, tendință care se menține și are toate premisele de a se accentua în perioada următoare".

Mai multe detalii AICI.

S&T România câștigă în fața Orange România un contract pentru RO-SAT, viitorul sistem național de avertizare în timp real a persoanelor fizice și juridice vizate de atacuri cibernetice CITEȘTE ȘI S&T România câștigă în fața Orange România un contract pentru RO-SAT, viitorul sistem național de avertizare în timp real a persoanelor fizice și juridice vizate de atacuri cibernetice

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
lucrari constructii
licitatie
oferte
centru
imobil