FOTO Petrecere cu „șpriț și lăutari” în Trenul Regal, de 1 Decembrie. Casa Regală: Este o blasfemie!

FOTO Petrecere cu „șpriț și lăutari” în Trenul Regal, de 1 Decembrie. Casa Regală: Este o blasfemie!
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2022

De 1 Decembrie, Trenul Regal, un simbol istoric, va găzdui o petrecere cu „șpriț și lăutari” pentru care 80 de persoane au plătit în total 40.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Anunțul privind evenimentul nu a fost deloc pe placul Casei Regale, care a transmis că „istoria României nu poate fi închiriată”, iar petrecerea „este o blasfemie”, relatează Digi 24.

Totodată, deputatul PNL Alexandru Muraru a transmis că „petrecerile lăutărești de 1 Decembrie” care vor avea loc în Trenul Regal „sunt intolerabile” și i-a cerut lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, să oprească acest eveniment.

VIDEO Serial Netflix filmat în România. Față în față, cadrele cu locurile în care s-a filmat Wednesday și cum se văd în film Politehnica, Grădina Botanică, castele, Dinamo, Casa Monteoru CITEȘTE ȘI VIDEO Serial Netflix filmat în România. Față în față, cadrele cu locurile în care s-a filmat Wednesday și cum se văd în film Politehnica, Grădina Botanică, castele, Dinamo, Casa Monteoru

Trenul regal a fost închiriat pentru o petrecere numită „Spriț și lăutari”, chiar de 1 Decembrie. Un bilet a costat 500 de euro și în pachet a intrat o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească. Toate cele 80 de bilete pentru acest eveniment au fost deja vândute, conform sursei citate.

Potrivit paginii de promovare a evenimentului, „De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide duminică: roată panoramică, patinoar și spectacole CITEȘTE ȘI Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide duminică: roată panoramică, patinoar și spectacole

Pe afiș apar inclusiv regele Ferdinand și regina Maria.

”Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.

Estee Lauder ar putea achiziționa casa de modă Tom Ford CITEȘTE ȘI Estee Lauder ar putea achiziționa casa de modă Tom Ford

Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Trenul Regal îl considerăm un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, a reacționat directorul Administrației Proprietăților Regale, Ion Tucă.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa regala
tren
petrecere