Nepoata lui Elvis Presley suspendă vânzarea averii Regelui

Nepoata lui Elvis Presley suspendă vânzarea averii Regelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Moștenirea Regelui continuă să domine prima pagină a ziarelor: nepoata lui Elvis Presley a reușit să blocheze temporar vânzarea Graceland, celebra proprietate a cântărețului din Memphis, la un an după controversele legate de testamentul fiicei legendei rock'n'roll, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Un judecător din Tennessee, în sudul Statelor Unite, a ordonat suspendarea licitației de la Graceland, la cererea reprezentanților actriței Riley Keough, nepoata lui Elvis și Priscilla Presley și fiica regretatei Lisa Marie Presley, arată Hotnews.ro

TABEL Ieftinire. Prețul benzinei sub cel al motorinei în 3 stații din capitală CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinire. Prețul benzinei sub cel al motorinei în 3 stații din capitală

Vânzarea trebuia să aibă loc joi, dar Riley Keough a depus o plângere pentru a o împiedica.

Vânzarea Graceland, care a devenit muzeu și un important loc de pelerinaj pentru fanii legendei rock'n'roll, a fost solicitată de compania Naussany Investments & Private Lending, care susține că Lisa Marie Presley a pus-o drept garanție pentru un împrumut de 3,8 milioane de dolari contractat cu aceasta în 2018, potrivit AFP.

Însă Riley Keough, în vârstă de 34 de ani, susține în plângerea depusă la jumătatea lunii mai că aceste documente de împrumut sunt falsuri.

Judecătorul a precizat că suspendă vânzarea până când un proces se va pronunța asupra autenticității documentelor.

Această „proprietate este considerată unică în conformitate cu legislația din Tennessee și, ca atare, pierderea ei ar fi considerată un prejudiciu ireparabil”, a precizat judecătorul.

Decizia a fost salutată de Elvis Presley Enterprises Inc, care administrează Graceland.

„Instanța a arătat clar că documentele nu sunt valabile”, a declarat compania într-un comunicat. „Nu va exista nicio vânzare”.

„Graceland va continua, așa cum a făcut-o timp de 42 de ani, să se asigure că fanii lui Elvis din întreaga lume se bucură de o experiență de primă clasă atunci când vizitează această casă emblematică”, a adăugat aceasta.

Disney+ scumpește din nou abonamentul în România CITEȘTE ȘI Disney+ scumpește din nou abonamentul în România

În această casă, celebrul cântăreț a fost găsit inconștient în august 1977, înainte de a fi declarat mort la spital la scurt timp după aceea, la vârsta de 42 de ani.

Lisa Marie Presley, care a fost moștenitoarea regelui, a murit în ianuarie 2023.

Mama ei, Priscilla Presley, a contestat testamentul, susținând că a fost înlăturată în favoarea nepoatei sale Riley Keough, fără să i se fi prezentat schimbarea în timpul vieții fiicei sale.

S-a ajuns la un compromis între părțile din familie în mai 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvis presley
avere