VIDEO O pană s-a vândut la o licitație cu aproape 30.000 de dolari, un record mondial

VIDEO O pană s-a vândut la o licitație cu aproape 30.000 de dolari, un record mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

O pană a unei păsări dispărute a stabilit un record mondial la o licitație desfășurată în Noua Zeelandă, fiind vândută pentru suma de 46.521,50 de dolari neozeelandezi (28.417 dolari), relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Pana, pentru care estimarea inițială mergea până la 3.000 de dolari, a depășit cu 450% recordul anterior, stabilit de o pană a unei păsări din aceeași specie, a declarat casa de licitații Webb's.

Vânzările Tesla în Europa, la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni CITEȘTE ȘI Vânzările Tesla în Europa, la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni

Pasărea huia era sacră pentru populația Maori. Penele sale erau adesea purtate pe cap de către liderii acesteia și de către familiile lor, fiind de asemenea oferite sau comercializate, scrie Agerpres.

Ultima sa apariție confirmată a avut loc în 1907, însă apariții neconfirmate au fost raportate timp de 20- 30 de ani după aceea, potrivit Muzeului Noii Zeelande.

Huia era o pasăre cântătoare mică, cunoscută pentru abilitățile sale de a sări și pentru penajul frumos, care se distingea prin vârful alb al cozii.

Lanțul de cofetării Dulcinella a fost preluat de un fond de investiții și începe extinderea ca brand național CITEȘTE ȘI Lanțul de cofetării Dulcinella a fost preluat de un fond de investiții și începe extinderea ca brand național

Casa de licitații vorbește de un obiect „minunat”

Pana vândută luni este „într-o stare minunată”, a declarat Leah Morris, șefa departamentului de arte decorative de la Webb's. „Are încă strălucirea sa foarte distinctă și nu a fost deteriorată de insecte”, a declarat ea pentru BBC.

Aceasta a adăugat că Webb's Auction House a protejat pana cu un geam de sticlă și cu hârtie de ahivă, ceea ce o va face să aibă o „viață foarte lungă”.

În trecut, penele de huia reprezentau un semn de statut pentru populația Maori.

Fiind deja o pasăre rară înainte de sosirea europenilor, ea a devenit ținta colecționarilor și a comercianților de modă după ce a câștigat popularitate în rândul celor care au venit în Noua Zeelandă, ceea ce a dus la dispariția sa, potrivit Muzeului Noii Zeelande.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasare
pana
licitatie