Logic Computer a câștigat o licitație organizată de Serviciul Român de Informații (SRI) pentru servicii de formare profesională de nivel înalt în domeniul securității cibernetice, care vor susține implementarea proiectului "Actualizarea și dezvoltarea sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic".
Estimat la 3,8 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost semnat pentru suma de 3,79 milioane de lei, fără TVA.
La procedură s-a înscris și Bittnet Systems.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
"Prin proiectul „Actualizarea și dezvoltarea sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic”, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, se urmărește dezvoltarea, actualizarea și adaptarea tehnologiilor de securitate utilizate în prezent în scopul menținerii unui nivel corespunzător de protecție cibernetică a infrastructurilor cu valențe critice. Creșterea nivelului de pregătire a specialiștilor în domeniul securității cibernetice va asigura creșterea securității cibernetice, pe componentele de prevenire și combatere a incidentelor", se arată în caietul de sarcini al licitației.
Serviciile de formare profesională de nivel înalt în domeniul securității cibernetice sunt destinate angajaților Serviciului Român de Informații, responsabili cu administrarea, asigurarea mentenanței și utilizarea tehnologiilor destinate actualizării și dezvoltării sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic.
CITEȘTE ȘI Statistica se dotează cu un sistem IT pentru sporirea capacității instituției în zona recensămintelor"Instruirea și formarea profesională specifică pentru angajații beneficiarului vor determina acumularea de cunoștințe, competențe și abilități necesare pentru exploatarea, administrarea și asigurarea mentenanței de echipamente, soluții și tehnologii în domeniul securității cibernetice", se mai spune în documentația procedurii.
Beneficiarul serviciilor de instruire va fi Centrul Național Cyberint (CNC), acesta fiind implicat pe întreaga durată de concepere, dezvoltare și implementare a proiectului precum și în etapa de post implementare.
CITEȘTE ȘI Vodafone România scapă de o parte a unei amenzi a Consiliului Concurenței din 2011, dar rămâne cu grosul sumei în spate. O poveste de 10 ani, cu acuzații de abuz de pozițieLogic Computer a fost înființată în anul 1996 și desfășoară activități de comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software- ului, potrivit termene.ro.
CITEȘTE ȘI Oferte pentru construcția celei mai mari săli polivalente din România. Proiect estimat la aproape 280 milioane leiCompania este controlată de Laurențiu Dumitrache - 50% și Constantin Nica - 50% și a consemnat în 2020 o cifră de afaceri de 88,4 milioane de lei, de la 56,6 milioane de lei în 2019.
Profitul net a crescut la 9,7 milioane de lei, comparativ cu 6,2 milioane de lei în anul 2019.
În vara acestui an, Logic Computer a câștigat, în calitate de unic ofertant, o licitație restrânsă organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru un sistem ITC dislocabil – SCTID, contractul fiind semnat pentru 169,8 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 157,98 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 7 ani.