Ministerul Economiei a câștigat în instanță procesul privind exproprierea în cazul fabricii de pulberi Victoria, județul Brașov, și a demarat procedurile necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectare pentru construcțiile ce vor fi amplasate acolo, urmând să pornească producția într-un joint-venture cu un mare producător european de pulberi, a anunțat ministrul de resort, Bogdan Ivan.
România și Polonia împreună cu alte cancelarii puternice din Uniunea Europeană se află la masa discuțiilor și deciziilor concrete în ceea ce privește reconstrucția Ucrainei, însă țara noastră trebuie să se asigure că se poate baza pe producția internă din siderurgie și petrochimie, a afirmat la Palatul Parlamentului, ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan.
Autoritățile române negociază la acest moment cu compania turcă Desan, care este interesată de închirierea capacităților de producție și a forței de muncă din Șantierul Naval Damen Shipyards Mangalia (DSMa), au declarat pentru Profit.ro surse apropiate negocierilor.
Doar doi dintre membrii consiliului de administrație al unei administrații portuare vor trebui să aibă experiență în sectorul transportului naval, logistic, de operare portuară sau în administrarea infrastructurii din domeniul naval, conform unui proiect de lege adoptat pentru a treia oară de Parlament.
Tribunalul București a admis o cerere depusă de Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist și a anulat certificatul de revoluționar primit de fostul președinte Ion Iliescu.
Guvernul român a ajuns în negocieri avansate cu un potențial investitor care vrea să închirieze atât angajații, cât și facilitățile din Șantierul Naval Damen Shipyards Mangalia (DSMa).
Cătălin Urtoi a fost revocat din poziția de președinte CA al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR).
O senatoare australiană a adus în Parlament, un pește mare, mort.
Statele Unite și contractorii lor se pregătesc să demareze efectiv implementarea unui proiect mult întârziat de întărire a bazei militare aeriene din România de la Mihail Kogălniceanu, planificată să devină cea mai mare de profil a NATO din Europa, într-un moment în care voci conservatoare din SUA cer administrației Trump 2.0 să retragă trupele americane de acolo, relevă documente văzute de Profit.ro.
Președintele american, Donald Trump, afirmă că europenii sunt profitori.