Britanicii vin cu modificări ample ale reglementărilor financiare și abandonează legile UE care ”sufocă creșterea”

Britanicii vin cu modificări ample ale reglementărilor financiare și abandonează legile UE care ”sufocă creșterea”

Foto: dreamstime

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2022

Guvernul Marii Britanii a anunțat vineri reforme ample ale reglementărilor sale financiare, despre care spune că vor revizui legile UE care ”sufocă creșterea”, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pachetul de 30 de măsuri include o relaxare a regulii care impune băncilor să-și separe operațiunile de retail de operațiunile lor de investiții. Această măsură, introdusă pentru prima dată în urma crizei financiare din 2008, nu s-ar aplica băncilor axate pe retail, scrie News.ro.

Guvernul a confirmat, de asemenea, că va revizui regulile privind responsabilitatea directorilor de top din domeniul financiar, un alt regulament post-2008.

Regimul managerilor superiori, introdus în 2016, înseamnă că persoanele din firmele reglementate se pot confrunta cu sancțiuni pentru conduită necorespunzătoare, cultura la locul de muncă sau luarea deciziilor.

Modificările anunțate în pachet, denumit Reformele din Edinburgh, includ, de asemenea, o revizuire a regulilor privind vânzarea în lipsă, a modului în care companiile se listează la bursă, a bilanțurilor asigurătorilor și a trusturilor de investiții imobiliare.

Ministrul de Finanțe Jeremy Hunt a spus că dorește să asigure statutul Regatului Unit ca ”unul dintre cele mai deschise, dinamice și competitive centre de servicii financiare din lume”.

”Reformele de la Edinburgh profită de libertățile noastre legate de Brexit pentru a oferi un regim de reglementare agil și autohton, care funcționează în interesul britanicilor și al afacerilor noastre. Și vom merge mai departe – realizând reforma unor legi împovărătoare ale UE, care împiedică creșterea în alte industrii, cum ar fi tehnologia digitală și științele vieții””, a spus el într-un comunicat.

Guvernul prezintă reformele ca pe o modalitate de a valorifica libertățile oferite de Brexit, afirmând că sute de pagini de legi UE care reglementează serviciile financiare vor fi înlocuite sau abandonate.

Mulți susțin că părăsirea Marii Britanii din UE a afectat competitivitatea financiară a țării, Reuters relatând că Londra a pierdut miliarde de euro în tranzacțiile zilnice cu acțiuni și instrumente derivate către bursele UE, după plecarea sa din bloc.

Cercetătorii de la London School of Economics au declarat la începutul acestui an că serviciile financiare vor fi printre sectoarele cele mai grav afectate de Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
city of london
reglementari financiare