Guvernul ungar intenționează să extindă plafonarea prețurilor la unele alimente de bază

Guvernul ungar intenționează să extindă plafonarea prețurilor la unele alimente de bază
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2022

Guvernul ungar intenționează să extindă și în 2023 plafonarea prețurilor la alimente, a anunțat site-ul Portfolio.hu, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Plafonarea prețurilor la unele alimente de bază, inclusiv lapte, zahăr, făină, ulei de floarea soarelui și ouă, urmează să expire la finalul acestei luni.

Intrarea în Schengen aduce Croației numeroase avantaje, dar și provocarea migrației la frontiera externă a UE CITEȘTE ȘI Intrarea în Schengen aduce Croației numeroase avantaje, dar și provocarea migrației la frontiera externă a UE

Rata anuală a inflației în Ungaria a urcat la 22,5% în noiembrie și ar urma să accelereze și mai mult, scrie Agerpres.

Marți, Guvernul de la Budapesta a eliminat plafonarea prețurilor la carburanți, în condițiile în care mulți oameni au intrat în panică și au achiziționat cantități mari de combustibili, dar și din cauza importurilor insuficiente. Prețul la benzină va crește la aproximativ 640 forinți pe litru, în timp ce prețul la motorină va fi de 699 forinți pe litru.

Companiile străine și-au redus livrările de combustibili spre Ungaria, după ce autoritățile au plafonat prețurile la benzină și motorină la 480 forinți (1,22 dolari) pe litru. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
preturi