DOCUMENT Statul blochează medicii să iasă la pensie și îi obligă să muncească mai mult

DOCUMENT Statul blochează medicii să iasă la pensie și îi obligă să muncească mai mult
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 24 iul 2017

Ministerul Sănătății vrea ca vârsta de pensionare pentru toți medicii, indiferent de sex, să fie fixată prin lege la 67 de ani, în loc de 65 de ani, cât prevede acum legislația. Un proiect de lege, aflat în dezbatere parlamentară, propunea ca doar cine vrea să poată să iasă la pensie mai târziu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La momentul inițierii acelui proiect, fostul Guvern Cioloș a transmis Parlamentului că nu este de acord, pe motiv că ar fi discriminatoriu față de alte categorii sociale. Profit.ro a anunțat însă că Guvernul Grindeanu și-a dat la începutul anului acordul cu privire la modificările legislației în acest sens.

DOCUMENT Guvernul a semnat actul care schimbă impozitarea contractelor part-time CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a semnat actul care schimbă impozitarea contractelor part-time

Acum, un document recent al Ministerului Sănătății relevă că instituția a transmis Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților intenția ca medicii să nu se mai poată pensiona decât la 67 de ani. ”Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, transmite ministerul.

Argumentul ? Amânarea ieșirii la pensie este benefică în contextul în care spitalele se confruntă cu un deficit de personal.

DOCUMENT Statul blochează medicii să iasă la pensie și îi obligă să muncească mai mult

 

Libertatea de circulație a cetățenilor europeni în Marea Britanie va continua cel puțin 2 ani după Brexit CITEȘTE ȘI Libertatea de circulație a cetățenilor europeni în Marea Britanie va continua cel puțin 2 ani după Brexit

În prezent, doar medicii care sunt academicieni, profesori universitari, cercetători sau doctori în științe medicale pot să își continue activitatea până la 70 de ani. Totodată, medicii pot profesa și după 65 ani în spitale cu deficit de personal medical, precum și în cele din zone defavorizate, până la ocuparea prin concurs a posturilor respective.

De asemenea, medicii care au o relație contractuală cu casele de sănătate mai pot profesa după pensionare, dar numai cu aviz de la Colegiul Medicilor și Direcția de Sănătate.  

viewscnt
Afla mai multe despre
medici
pensie
pensionare
varsta
companii
farmaceutice
incompatibilitate
guvern
parlament