Kazahstanul a semnat prelungirea pe 10 ani a acordului de tranzit al țițeiului rusesc către China

Kazahstanul a semnat prelungirea pe 10 ani a acordului de tranzit al țițeiului rusesc către China
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Kazahstanul a ratificat protocolul privind prelungirea tranzitului țițeiului rusesc către China pe o perioadă de 10 ani, perioada în care 100 milioane de tone de petrol vor tranzita statul asiatic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Legea de aprobare a ratificării a fost semnată de președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev, potrivit agenției de presă Trend.

Moscova preia controlul asupra activelor companiilor occidentale CITEȘTE ȘI Moscova preia controlul asupra activelor companiilor occidentale

Acordul dintre părți a fost prelungit până la 1 ianuarie 2034. Costul transportului petrolului este stabilit la 2,1 dolari pe tonă și va fi plătit în moneda locală, tenge, pe baza cursului de schimb al dolarului.

Potrivit acordului, Kazahstanul va transporta 10 milioane de tone de petrol anual pe teritoriul său.

Turcia are „discuții avansate” cu BYD și Chery pentru construcția de uzine de asamblare a automobilelor electrice CITEȘTE ȘI Turcia are „discuții avansate” cu BYD și Chery pentru construcția de uzine de asamblare a automobilelor electrice

Kazahstanul a urcat pe podiumul principalilor exportatori de petrol în Uniunea Europeană (UE) în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit datelor Eurostat, care confirmă o analiză a Profit.ro, potrivit căreia statul asiatic a fost una dintre principalele surse de furnizare care au înlocuit țițeiul rusesc pe piața europeană, alături de SUA și Norvegia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
export
țiței petrol
china
kazahstan