Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de CNCD pentru discriminare etnică, în legătură cu afirmațiile făcute în contextul discutării legii privind autonomia Ținutului Secuiesc

Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de CNCD pentru discriminare etnică, în legătură cu afirmațiile făcute în contextul discutării legii privind autonomia Ținutului Secuiesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2020

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmațiile făcute recent în contextul discutării legii privind autonomia Ținutului Secuiesc, considerându-se că afirmațiile șefului statului au creat o atmosferă “ostilă, degradantă, umilitoare”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

”Afirmația domnului Klaus Werner Iohannis: «Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Președintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulțumesc!» reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, a anunțat, miercuri, CNCD, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis, scrie News.ro.

Senat: Fiecare român trebuie să primească gratuit de la Guvern 30 de măști de protecție CITEȘTE ȘI Senat: Fiecare român trebuie să primească gratuit de la Guvern 30 de măști de protecție

Pentru constatare au votat 6 membri, iar pentru amendă 5.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în 29 aprilie, că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care acordă o autonomie largă Ținutului Secuiesc.

Președintele a susținut că, în timp ce autoritățile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înțelegeri.

Președintele Klaus Iohannis a fost reclamat la CNCD de o asociație maghiară de asistență juridică în domeniul minorităților. 

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
cncd