Moscova: Ucraina a încercat fără succes să atace o navă rusească în apropierea Turk Stream, gazoduct prin care se alimentează și România

Moscova: Ucraina a încercat fără succes să atace o navă rusească în apropierea Turk Stream, gazoduct prin care se alimentează și România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2023

Rusia a anunțat duminică că Ucraina a încercat fără succes să atace o navă rusească cu șase drone de mare viteză, în timp ce aceasta patrula în perimetrul celor 2 gazoducte importante de gaze naturale din Marea Neagră, Turk Stream și Blue Stream, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de News.ro, Nava ”Priazovie” era într-o misiune de ”monitorizare a situației și de asigurare a securității de-a lungul rutelor gazoductelor TurkStream și Blue Stream din partea de sud-est a Mării Negre”.

În prezent, România nu importă gaze rusești ca urmare a factului că Turk Stream se află în revizie până luni, 12 iunie.

Ucraina a atacat la primele ore ale zilei de duminică, la aproximativ 300 km sud-est de Sevastopol, sediul flotei ruse de la Marea Neagră din peninsula Crimeea anexată de Rusia, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

La momentul atacului, o aeronavă americană de supraveghere fără pilot RQ-4 Global Hawk se afla în zona centrală a Mării Negre, au ținut să precizeze autoritățile ruse.

”Nava Priazovie” din Flota Mării Negre continuă să-și îndeplinească sarcinile care i-au fost atribuite”, susține Ministerul rus al Apărării.

Rusia și Turcia au lansat oficial TurkStream, cu o capacitate de 31,5 miliarde de metri cubi pe an, în ianuarie 2020.

Conducta, care permite Moscovei să ocolească Ucraina ca rută de tranzit către Europa, transportă gaze naturale rusești către sudul Europei prin Marea Neagră și Turcia.

Conducta Blue Stream livrează gaze rusești în Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
atac
navă
turk stream
import
gaze