Partenera lui Julian Assange cere eliberarea acestuia din închisoare de teama contractării noului coronavirus

Partenera lui Julian Assange cere eliberarea acestuia din închisoare de teama contractării noului coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2020

Stella Morris, partenera de viață a fondatorului Wikileaks, Julian Assange, a cerut eliberarea acestuia din închisoarea de Londra de teama contractării noului coronavirus, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Stella Moris, care a dezvăluit că are doi copii cu Assange, de un an, Max, și de trei ani, Gabriel, a precizat că acesta a avut probleme de sănătate în ultimele luni și există temeri că noul coronavirus se răspândește la închisoare Belmarsh din Londra, unde fondatorul Wikileaks este reținut în așteptarea extrădării în SUA.

Un prizonier a murit și mai mulți gardieni sunt suspecți de Covid-19, susțin prietenii lui Assange.

Moris a mai spus că Assange este în izolare 23 de ore pe zi și toate vizitele au fost stopate.

La 25 martie, o magistrată de la Londra a respins o cerere de eliberare pe cauțiune depusă de Julian Assange, apreciind că riscul ca fondatorul WikiLeaks să fie contaminat cu noul coronavirus în închisoare nu justifică o asemenea măsură.

Assange, inculpat de SUA de 17 capete de acuzare în baza legislației împotriva spionajului CITEȘTE ȘI Assange, inculpat de SUA de 17 capete de acuzare în baza legislației împotriva spionajului

Julian Assange, în vârstă de 48 de ani, este vizat de o procedură de extrădare către Statele Unite, care-l acuză de faptul că a difuzat în 2010, pe site-ul WikiLeaks, sute de mii de documente confidențiale, inclusiv rapoarte militare cu privire la Afganistan și Irak și note diplomatice.

Arestat la Londra, la 11 aprilie, după ce a petrecut șapte ani în Ambasada Ecuadorului în Marea Britanie, australianul a fost plasat în detenție, în așteptarea soluționării cererii americane de extrădare.

Stella Morris și Julian Assange s-au cunoscut în 2011 și au început o relație în 2015.

Audierea pentru extrădarea lui Assange este programată în 18 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
assange
inchisoare
cerere eliberare