Primarul Vienei: Avem mulți angajați harnici din România și nu cred că veto-ul pe Schengen este corect. Voi acționa!

Primarul Vienei: Avem mulți angajați harnici din România și nu cred că veto-ul pe Schengen este corect. Voi acționa!
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2023

Michael Ludwig, primarul și guvernatorul Vienei, din 2018, este un susținător al aderării României la spațiul de liberă circulație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Îmi pare rău pentru faptul că România nu este în Schengen. Exact acum un an, am trimis o scrisoare deschisă guvernului federal austriac, pentru că mi se pare nedrept (...) România face parte din Europa și este o țară foarte importantă. Avem relații economice importante, relații politice bune și, mai ales, un contact foarte bun între oameni. Nu cred că acest veto pe Schengen al guvernului austriac este corect.

Record de imigranți legali în Marea Britanie din afara UE. Unii britanici spun că e vorba despre o „trădare a Brexitului”. De ce migranții din India sau Hong Kong nu produc tensiuni ca în cazul românilor și polonezilor CITEȘTE ȘI Record de imigranți legali în Marea Britanie din afara UE. Unii britanici spun că e vorba despre o „trădare a Brexitului”. De ce migranții din India sau Hong Kong nu produc tensiuni ca în cazul românilor și polonezilor

Nu este în concordanță cu spiritul unei Europe comune și nu recunoaște realizările poporului român, care face foarte mult bine în multe profesii de aici: în economie, în spitale, în domeniul îngrijirii. Ar trebui să valorificăm contactele economice bune pe care le avem.

Suntem al doilea mare investitor în România și sunt multe companii din România aici. Sunt mulți angajați din Austria care lucrează în România și viceversa. Avem o comunitate foarte vie de români în Viena.

VIDEO Dinescu - Dacă Ceaușescu trăia, la anul ieșea președinte cu 90%. Capitalism făcut și cu ceva bișnițari rătăciți CITEȘTE ȘI VIDEO Dinescu - Dacă Ceaușescu trăia, la anul ieșea președinte cu 90%. Capitalism făcut și cu ceva bișnițari rătăciți

Aici locuiesc circa 45.000 de persoane care provin din România, care au familia în țara de origine. Ar trebui să facilităm contactele, nu să îngreunăm lucrurile. Așa că, pe viitor, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă asigura că guvernul federal austriac iese cât mai curând posibil din acest veto pe Schengen, atât de dăunător pentru ideea unei Europe comune", spune primarul vienez, citat de Antena 3.

Piețele de Crăciun din Viena au fost desemnate de publicația Financial Times drept cele mai grandioase din lume.

Parisul a început „curățenia” înainte de Jocurile Olimpice 2024. Migranții și romii, inclusiv din România, sunt mutați din locuințe ocupate ilegal dezvăluind o problemă care dă bătăi de cap CITEȘTE ȘI Parisul a început „curățenia” înainte de Jocurile Olimpice 2024. Migranții și romii, inclusiv din România, sunt mutați din locuințe ocupate ilegal dezvăluind o problemă care dă bătăi de cap

"Suntem încântați că, anul trecut, am avut trei milioane de vizitatori în această locație. Ne pregătim deja pentru perioade de după Crăciun, când vom organiza traseul de Revelion, ocazie cu care sute de mii de oameni vor vizita centrul orașului Viena. Mulți oameni din România se vor alătura, și ei, programului de Revelion la Viena. După aceea, vom avea 'Visul de Gheață' din această piață: un patinoar minunat, care este și foarte romantic", a spus primarul Vienei.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
viena
romani