SUA amenință cu sancțiuni firmele implicate în proiectul conductei de gaze Nord Stream 2. Companiile vizate

SUA amenință cu sancțiuni firmele implicate în proiectul conductei de gaze Nord Stream 2. Companiile vizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2018

Statele Unite au repetat miercuri avertismentul că ar putea sancționa firmele occidentale care participă la proiectul conductei de gaze Nord Stream 2, prevăzut să conecteze Germania direct la resursele Rusiei, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Profit.ro a relatat AICI implicațiile acestui proiect.

"Am spus clar că firmele care colaborează la proiectul sectorului de conducte pentru exportul energiei din Rusia se angajează într-o activitate care implică riscul de sancțiuni", a declarat agenției Reuters un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington. "Credem că aceasta (conducta) ar submina securitatea energetică și stabilitatea generală a Europei, furnizând Rusiei unui alt instrument pentru constrângerea politică a țărilor europene, în special a Ucrainei. Rusia înțelege că acest proiect dezbină Europa și folosește acest lucru în avantajul său", a arătat oficialul citat de Agerpres.

EXCLUSIV Parchetul ÎCCJ lucrează încă la dosarul penal privind presupusa închisoare CIA din România deschis în 2012, inclusiv prin \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Parchetul ÎCCJ lucrează încă la dosarul penal privind presupusa închisoare CIA din România deschis în 2012, inclusiv prin "acțiuni de cooperare judiciară internațională"

Avertismentul SUA vizează cinci firme occidentale care au investit în Nord Stream 2: Wintershall și Uniper (Germania) OMV (Austria), Shell (Regatul Unit și Olanda) și Engie (Franța). 

Anterior, președintele american Donald Trump a lansat un violent atac la adresa Germaniei, pe care o acuză că este ”prizoniera” Rusiei, pentru că ea cumpără de la Moscova ”o mare parte a energiei sale”, înaintea deschiderii unui summit NATO a Bruxelles, relatează AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
sua
gaze
rusia